Kis Kőrös, nagy Halas

Remek győzelmet aratott hazai pályán a Kiskunhalasi Football Club a megyei I. osztályú bajnokság második fordulójában. A kiváló erőkből álló és szép focit bemutató Kiskőrösnek hiába volt jóval több helyzete, a hazaiak akarattal, lelkesedéssel és sok futással kompenzálták ezt. A fiatal halasi csapat jól mutatkozott be a közönsége előtt.

Ideális labdarúgóidőben léptek pályára a csapatok a városi sportpályán, számtalan kiskőrösi drukker kísérte el kedvenceit az ősz első rangadójára. A Kiskőrös kezdett jobban, kiválóan tartották a labdát, jól szervezték a játékot és helyzeteket alakítottak ki. Gerner Dániel azonban több alkalommal is bravúrral védett, de a védekezésünk mindenképpen stabilabb volt, mint a felkészülési mérkőzéseken.

Az első helyzetünk a 11. percben adódott, ekkor Szűcs Patrik lövéséét tolta a léc fölé a vendégek kapusa. Ha pontozni kellene az első félidőt, akkor 4-1-re a kőrösieket hozták volna ki győztesnek. A szünetben cserélt Pozsár Mátyás, Csányi László beállásával még masszívabb lett a védelem és a középpálya is felélénkült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindezekkel együtt az 54. percben egy fejesnél a halasi kapufa mentett meg bennünket a góltól. Három perccel később Máté-Tóth Viktor erős szabadrúgását hárította a kiskőrösi kapus. Újabb hét perc elteltével Farkas Andrásnak volt helyzete, majd egy kiskőrösi ellentámadás végén Füleki lőtt alig mellé. A 65. percben Csányi László lövése adott munkát a vendég hálóőrnek, de pillanatokkal később már ő sem segíthetett. Szép halasi támadás folyt végig a bal oldalon, Farkas Tamás lövése még kimaradt, de a kipattanót Szűcs Patrik emelte a hálóba.

A gól megzavarta a vendégeket, akik eddig magabiztosan játszottak. Ennek újabb halasi találat lett az eredménye. Egy jobb oldali szöglet után a kiskőrösi Kovács fejelt saját kapujának jobb alsó sarkába. 2-0 után volt még egy kiállítás, az őt lerántó Szűcs Patrikot ütötte meg Csernik, aki ezért azonnal piros lapot kapott. Ez gyakorlatilag meg is pecsételte a vendégek sorsát. Kiskunhalasi FC - Kiskőrös 2-0 (0-0).

A KFC fiataljai megmutatták, hogy érdemes nekik szurkolni. Ezt meg is lehet majd tenni jövő szombaton a városi sportpályán, amikor a Kunszállás lesz az ellenfél.

Kép-szöveg: Jáger Levente