Központis focisiker a diákolimpia országos döntőjében
Sport

Központis focisiker a diákolimpia országos döntőjében

Remek győzelmeket aratva egészen az országos döntőig jutott a Központi Református Általános Iskola II. korcsoportos labdarúgócsapata. A fiatalok nem vallottak szégyent, az ország húsz legjobb válogatottjából a hetedik helyet szerezték meg. 

Remekül szerepeltek a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola II. korcsoportos fiú labdarúgóu a diákolimpián. Mint arról az intézmény honlapja is beszámolt, a Körzeti Döntő, Megyei Elődöntő, valamint a Megyei Döntő megnyerése után ott lehettek az országos fináléban. A csapatban focisták és kézilabdázók is helyet kaptak, akik példás egységet alkottak.  A  Szombathelyen megrendezett döntőben az ország 20 legjobb csapata vett részt (19 megye+Budapest bajnoka).

A Haladás 9000 fős stadionjában hatalmas élmény volt a rendezvény megnyitó ünnepsége, amely után két napon keresztül zajlottak a mérkőzések. A központisok remek teljesítményt nyújtva csoportelsőként jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé, ott a keresztjáték kiélezett mérkőzései után a 7. helyért focizhattak. Ezt a meccset végül nagy különbséggel, örömjátékkal nyertek meg. A csapatban Baki Márton, Bartucz Bertold, Dávid Zsombor Balázs, Horváth Boján, Kárász Bence, Kern Hunor Levente, Paor-Smolcz József, Solti Andor, Sziládi Kornél, Tallér Olivér kapott helyet. A felkészítők: Gillich Szilárd, Modok Benő és a Szilády RFC részéről Kárász Zsolt.