Lonczyra emlékeztek a teniszezők (galéria)
Sport

Lonczyra emlékeztek a teniszezők (galéria)

Ideális, derült szélcsendes időben rendezték meg a Halasi Tenisz Club tagjai szabadtéri szezonnyitó versenyüket az Erzsébet királyné téren található pályabázisukon szombaton. Az I. Sárkány Lonczy Kupa Meglepetés Páros Emlékversennyel, az egyesület örökös tagjára, Sárkány Lászlóra emlékezett. Az I. Sárkány Lonczy Kupa győzelmi trófeája a Sárkány családba került, mert Lonczy fia, Sárkány Endre (címképen), Birgés Bendével megnyerték a versenyt.

Megtelt minden pálya játékosokkal a Halasi Tenisz Club Erzsébet királyné téri telephelyén. A klub öltöző és vendéglátó épülete előtti lodzsa jókedvű, beszélgető teniszezők esélyt latolgattak, hogy vajon ki nyeri a Sárkány Lászlóról, elnevezett I. Lonczy kupát. A Halasi Tenisz Klub alapítója, örökös tagja Sárkány László 2021 novemberében hunyt el. Dr. Maróti Csaba, a klub tavaly megválasztott elnöke ötlete nyomán született meg a Lonczy Kupa ötlete.

Dr. Maróti Csaba, a Halasi Tenisz Club elnöke

Az elnökkel a klubtagok egyetértettek, hogy Sárkány László emlékét ily módon is ápolják, ezért Maróti Csaba megkereste Sárkány László családját, hogy hozzájáruljanak a kupa elnevezéséhez, akik megtisztelőnek tartva az ötletet hozzájárultak a Lonczy Kupa megrendezéséhez. A versenykiírás szerint páros tenisztorna során dőltek el a helyezések, amelyen egyébként Lonczy fia, Endre is teniszütőt ragadott és pályára lépett Birgés Bende oldalán.

Egy fiatal teniszező, Vincze Balázs fonák ütés közben

Sárkány Endre örömmel nyilatkozott a Halasmédiának. Megtisztelő, hogy a klub gondolt édesapámra és felmerült a szezonnyitó kupa róla történő elnevezéséről. Természetesen mi ehhez hozzájárultunk, hiszen édesapám életének kitüntetett része volt a tenisz. Élt halt ezért a sportért, és életének jelentős részét a pálya körül, az egyesületi élet szervezésével töltötte. Magam is tőle kaptam meg a sport szeretetét, a tenisz iránti vonzalmat és természetesen beneveztem a versenyre.

Sárkány Endre, "Lonczy" Sárkány László fia akcióban

A kupára harmincan regisztráltak, tudtuk meg a korábbi elnöktől, Franczia Imrétől, aki a verseny adminisztrációját vitte. Sok halasi teniszező vett részt a kupán, de vidékről is érkeztek sportolók a Lonczy Kupa hívó szavára. A verseny mellett persze ez egy társasági és közösségi esemény is volt. A klub közös főzést tartott és étel-ital kínálat várta az érkezőket. A verseny emlékezetes mérkőzéseket hozott, amelyek sokszor elhúzódtak a kiélezett csaták miatt és többször rövidített játékok során dőltek a győzelmek. A párosokban férfiak, nők közösen játszottak és rendkívül sportszerűen zajlottak. A sors játéka pedig a végső  győzelmet pedig Lonczy fia, Sárkány Endre felé sodorta, aki Birgés Bendével az oldalán elnyerhette az I. Sárkány Lonczy Kupa Meglepetés Páros Emlékverseny győzelmi trófeáját.

Franczia Imre, a korábbi klubelnök vezette a verseny adminisztrációját

A végeredmény:

1. Sárkány Endre - Birgés Bende
2. Bauecker Sándor – Fazekas József
3. Szenczi Lajos – Pély András
4. Bazsa Zsófia – Baranyi Ferenc

Szenczi Lajos társával, Pély Andrással lettek harmadikok

Kép-szöveg: Kovács Iván