Második meccsét is elbukta a KNKSE
Sport

Második meccsét is elbukta a KNKSE

Súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Kiskunhalas NKSE az NB I/B-s bajnokság második fordulójában. A halasiak ellenfele, az Inárcs-Örkény mindenben felülmúlta a hazaiakat, akik közül a két kapus, Pethő Renáta, valamint Jurik Petra és a hét gólig jutó Nagy Marianna tűnt ki. A vendégek tizenhárom góllal dobtak többet, mint a mieink. A junior viszont magabiztos győzelmet aratott.

Furcsa volt a kezdés előtt huszonöt perccel a szinte teljesen üres lelátókra pillantani. Nem is olyan régen még időnként közelharc folyt a jobb helyekért. Más idők járnak...Egy igen fiatal halasi csapat lépett pályára a második fordulóban a Kiskunhalas NKSE színeiben. Hiányzott a keretből Sterbik Andrea, aki a nyitómeccsen egy héttel korábban a halasiak legeredményesebb játékosa volt. Az erősen foghíjas nézőtér előtt lejátszott találkozón mindkét csapat hibákkal kezdett, a vezetést az inárcsiak szerezték meg. Ezt követően még három vendéggól terhelte a hazai hálót, az első KNKSE találatra majd' negyedórát kellett várni.

Ezután már életerősebben játszottak a mieink, Pethő Renátának is volt több kiváló védése. Két gólnál jobban azonban nem tudtunk felzárkózni az ellenfél mögé. A vendégek közül többen remek teljesítményt nyújtottak, a beálló, ex-halasi Gulyás Nikolett is ellenállhatatlanul játszott. A nézők idegeit néhány játékvezetői ítélet borzolta, de nem ezek miatt vezettek a vendégek a szünetben nyolc góllal. A szünet után sem sokat változott a játék képe, a halasiak szemmel láthatóan is önbizalom hiányosan kézilabdáztak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az inárcsiak pedig igyekeztek a játék minden percét kiélvezni. A különbség fokozatosan nőtt, egyedül Nagy Marianna igyekezett a támadószekcióban, míg a csereként beállt kapus, Jurik Petra is hét alkalommal védett. Mindez azonban nagyon kevés volt, így az Inárcs-Örkény magabiztosan szerezték meg a győzelmet. Kiskunhalas NKSE - Inárcs-Örkény 18-31 (7-15), a halasiak legeredményesebb góllövője a hét találatig jutó Nagy Marianna volt. A vendégek legjobbja a hat gólig jutó Gulyás Nikolett volt.

Pályára léptek a juniorok is. A Kiskunhalas NKSE feledtetni tudta súlyos kispesti vereségét és 30-19-re legyőzte az inárcsi fiatalokat.

Kép-szöveg: Jáger Levente