Másodszor minigolfoztak az oktatók a Vancsura Autósiskola Kupáért (galéria)
Sport

Másodszor minigolfoztak az oktatók a Vancsura Autósiskola Kupáért (galéria)

Egy évvel ezelőtt, amikor az első alkalommal megrendezett Vancsura Autósiskola Kupa minigolf-versenyről számoltunk be, a tudósítás úgy zárult: biztosan lesz folytatás. Nos, volt. Szombaton ismét ifjabb Nagy István volt a házigazda és ezúttal is egy hangulatos, vidám rendezvényre kapott szerkesztőségünk meghívást. A kánikula sem szegte a gépjárművezető-oktatók kedvét, sőt az urak mellett a hölgyek és a gyermekek is ütőt ragadtak.

Szombaton jelentősen megnőtt az egy négyzetméternyi területre eső gépjárművezető-oktatók száma a Sóstó mellett. A halasi autósiskolák egy évvel ezelőtt fogtak össze először, hogy kellemes, vidám napot töltsenek el együtt, családtagjaik társaságában. Ha pedig már összegyűltek, akkor ifjabb Nagy István házigazdaként bevezetett mindenkit a minigolf rejtelmeibe. A második alkalomra pedig többe már egészen profi szinten űzték ezt az egyébként nem könnyű sportágat. A II. Vancsura Autósiskola Kupán több kategóriában mérkőztek a résztvevők. 

Persze ne tessék azt gondolni, hogy vérre menő volt a küzdelem. Inkább a jókedv dominált és a hétköznapokon, autóban ülő, egyébként szigorú oktatókat is inkább nevetni láttuk. De ez így volt rendjén. Finom bográcsos birka- és marhapörkölt, hideg italok várták a sportolásban kifáradt versenyzőket. Volt, aki egy ütésből teljesítette a feladatot, volt, aki többször ismételt. Volt, aki gyorsan a gázra lépett és abszolválta a pályát. Volt, aki kényelmesen, ugyanakkor tűpontosan tette lyukra a labdákat. A cél, amiért összegyűltek, teljesült. Vancsura János érdeklődésünkre elmondta, hogy biztosan lesz harmadik alkalom is.