Másodszor rendezték meg a Sárkány Lonczy Emlékversenyt (galéria)
Sport

Másodszor rendezték meg a Sárkány Lonczy Emlékversenyt (galéria)

Hangulatos, játékos, ugyanakkor időnként látványos labdamenetek, izgalmas mérkőzések jellemezték a II. Sárkány Lonczy Emlékversenyt. A Halasi Tenisz Club alapítójának, örökös tagjának, a 2021 novemberében elhunyt Sárkány László, vagy ahogy sokan ismerték, Lonczy tiszteletére már második alkalommal gyűltek össze a sportág szerelmesei. A kánikulai hőségben megrendezett kupán a Birgés-család révén, apa-fia győzelem született.

Ikonikus alakja volt a halasi tenisztársadalomnak Sárkány László, Lonczy. Ott volt a klub alapítói között, elnökként, majd örökös tagként is aktív részese volt a sportág helyi eseményeinek. Két és fél évvel ezelőtt elhunyt, de az egykori klubtársak, barátok nem felejtették el őt. A Halasi Tenisz Club 2023 májusában rendezte meg az első Sárkány Lonczy Emlékversenyt, idén június 8-án a másodikat. Ahogy Maróti Csaba elnök fogalmazott, kissé feljebb tekerték a termosztátot, ezzel arra utalt, hogy kánikulai hőség várta a nevezőket. A sorsolás előtt finom falatokkal, szíverősítővel készültek a házigazdák, Onhausz Miki pedig szorgalmasan kínálta is ezeket. A versenyt megtisztelték jelenlétükkel Lonczy családtagjai is. Szinte természetes volt, hogy az unokák is teniszütőkkel játszottak.

A 25 nevezőt párokba sorsolták, két csoportban. A hőség, valamint az egymás utáni mérkőzések sem szegték senkinek a kedvét. Izgalmas, látványos labdamenetek váltották egymást, bizony ezen a szombaton megcsillant sokszor az, hogy miért is szeretik ennyien a teniszt. A kupa végén aztán kiderült, hogy a II. Sárkány Lonczy Emlékversenyen Birgés Bende és Birgás István végzett az élet, második helyen a Daskó Teca -Kis Sándor kettőst jegyezték, a harmadik helyet pedig a Khalifa Habib - Czakó Gyula duó szerezte meg. Ez volt egyébként a Halasi Tenisz Club idénynyitó versenye.