Micsoda győzelem: bronzérmes az NB II-es női futsalcsapat (galéria)
Sport

Micsoda győzelem: bronzérmes az NB II-es női futsalcsapat (galéria)

A női futsal minden erényét és szépségét megmutatta az NB II-es bajnokság utolsó fordulójában játszott Szilády RFC - Eger mérkőzés a Dékáni-sportcsarnokban. Fordulatokban, izgalmakban, mélységekben és magasságokban gazdag, remek egyéni- és csapatteljesítményekkel tarkított meccsen az utolsó pillanatban lőtt góllal nyert az RFC. Ez azt jelentette, hogy nagybetűs csapatként és újoncként a tabella harmadik helyén végzett Dávid Géza csapata.

Bronzérem vagy negyedik hely? Ez volt a legfőbb kérdése a halasiak számára az NB II-es női futsal-bajnokság utolsó fordulójában lejátszott Szilády RFC - Eger mérkőzésnek. A meccs előtt mindkét csapatnak 18 pontja volt. A Dékáni-sportcsarnokban a házigazda igyekezett a sorsdöntő találkozónak megfelelő körítést adni. Szurkolásban nem volt hiány, volt vuvuzela  és sikítás is. Kocsis István és Simonyi Lóránt pedig remek hangulatfelelősnek bizonyultak. Pedig nem kezdődött jól a mérkőzés, öt perc elteltével 2-0-ra vezetet az Eger. Hol volt még a vége...

A lányok összekapták magukat. A csarnok hőségében hősök lettek. Nagy Vivien két gólt rámolt be két perc alatt, így sikerült az egyenlítés. Az RFC csapatként is jelest érdemelt, a nehéz pillanatokban pedig mindig volt egy benyúló láb, vagy egy kapusbravúr. Az első 20 perc slusszpoénja Csehi Leila gólja volt, fordított a Szilády, 3-2-vel vonultak pihenőre a csapatok. A szünetben az egri edző volt hangosabb, a halasi kispadnál inkább az érzelmek domináltak. Pedig az igazi dráma még hátra volt...

A második 20 perc hihetetlen izgalmakat hozott. Nagyot harcoltak a pályán lévő lányok, Buknicz Kata többször bravúrral védett.  Bukta Nikolett a 36. percben hozta vissza a vendégek reményét azzal, hogy bevette a hazai kaput. Két perccel később Kuklis Dorina életerős lövése és gólja foszlatott szét egri álmokat. Százhúsz másodpercben sűrűsödött össze a dráma. Szinte azonnal egyenlített az ellenfél, ezzel az teljesült, amelyre egész Eger vár(t). Egy utolsó (fel)támadás kellett még a halasiaknak. Húsz másodperccel a vége előtt remek halasi akció futott végig a pályán, Nagy Vivien pedig kellő nyugalommal gurított a kapuba. Robbant a csarnok, nem is kellettek hozzá a tűzszerészek. Szilády RFC - Eger 5-4. Szép volt lányok, a szívetek is a pályán volt!

- A tavaly nyáron alakult futsalcsapat játékban és közösségben is hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt hónapokban és végül elértük azt, amiről korábban csak álmodtunk: egy nagyon erős mezőnyben a dobogó harmadik fokára állhatunk! Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában támogatott bennünket. Kiemelten köszönjük Attila Vincze bizalmát, akivel közösen álmodtuk meg a futsalcsapatot- fogalmazott a lefújás után Dávid Géza edző.