Odatették magukat a sziládys kosaraslányok az országos döntőben
Sport

Odatették magukat a sziládys kosaraslányok az országos döntőben

Remekül szerepelt a Szilády Áron Református Gimnázium lány kosárlabdacsapata a diákolimpia országos döntőjében Kecskeméten. A Mercedes Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában lejátszott sorozaton Bagi Bertalan és Bánóczki Balázs tanítványai több mérkőzésen emberfeletti teljesítményt nyújtva a hatodik helyen zártak a 18 csapatos mezőnyben. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a  kosárlabda diákolimpia országos döntőjében játszhatott a Szilády Áron Református Gimnázium lánycsapata. Péntektől vasárnapig Kecskemétre figyelhettünk, Bagi Bertalan és Bánóczki Balázs tanítványainak 17 iskola társaságában kellett bebizonyítani, hogy a vármegyei siker után a fináléban is kiemelkedő teljesítményre képesek. A Mercedes Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémián lejátszott sorozaton nem vallottak szégyent a gimnazistáink. A mezőberényiek elleni tempó meccset elvesztették a lányok, de a folytatásban egy taktikai húzásnak is köszönhetően a Zalaegerszeget 25:22-re legyőzte a Szilády, visszavágva az előző évben elszenvedett vereségért. A Fertőd elleni 32:26-os siker azt jelentette, hogy csoportmásodikként a folytatásban a tavalyi győztes szekszárdi Garay-gimnázium elleni meccs következett. 

Nagyot küzdött és játszott a Szilády, de az ellenfél ezen a napon jobb volt. A Szombathely ellen pedig az volt a kérdés, hogy hányadik helyen végez a csapat. Nos, a lányok ebben az évben  heroikus csatában másodszor győzték le a vasiakat, így a hatodik helyen zárta az országos döntőt a Szilády-gimnázium. - Igazán fennkölt pillanat volt, az óriások mezőnyében ezt a helyezést elérni, óriási öröm - fogalmaztak az edzők. Egy évvel ezelőtt a csapat a tizedik helyen végzett.