Ők kapják a városi sportdíjakat
Sport

Ők kapják a városi sportdíjakat

Néhány perccel ezelőtt döntött a képviselő-testület a sportdíjakról. A zárt ülést követően Fülöp Róbert polgármester hozta nyilvánosságra a sokak által várt névsort. Ebben az évben hét sportág képviselői részesülnek városi elismerésben. 

Még tavaly decemberben ült össze az a bizottság, amelynek tagjai véleményezték az sportdíjakra beérkezett javaslatokat. Az általuk összeállított névsor került a szakbizottság, majd a képviselő-testület elé. A döntés zárt ülésen született meg, csütörtökön délután.

Fülöp Róbert polgármester a nyílt tanácskozás elején ismertette a díjazottakat. Az év női sportolója Felhő Viktória birkózó, a férfi sportolója pedig Csernák Zsolt tűzoltó sportoló  lett.  Az év felnőtt csapatának járó elismerést a Halas Fittnes Egyesület érdemelte ki. Az év utánpótlás lány sportolójának Zseni Zsóka fitneszversenyzőt, míg utánpótlás fiú sportolójának Kern Martin labdarúgót választották.

Az év utánpótlás csapata díját a Szilády RFC U17-es labdarúgócsapata veheti át.  Az év esélyes sportolójának járó elismerést Halász-Szabó Levente repülőmodellező  kapja meg. Az év edzőjének a Halasi Box Club képviseletében Lehóczki László választották, az év sporttámogatója a Top-Ár Kft. lett. A polgármester különdíját Varga Médea atléta érdemelte ki. Az elismeréseket várhatóan márciusban adják át, egy ünnepség keretében.