Olimpiai bajnok vendége lesz Kiskunhalasnak
Sport

Olimpiai bajnok vendége lesz Kiskunhalasnak

Märcz Tamás egyike azoknak a kiváló vízilabdázóknak, akik az úgynevezett Kemény-korszak sikercsapatában játszottak. Olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, négyszeres magyar, kétszeres olasz bajnok játékosként, edzőként pedig Európa-bajnoki címig és olimpiai bronzéremig vezette a nemzeti csapatot. Február 28-án Kiskunhalas vendége lesz Märcz Tamás, részt vesz a Sportgálán, majd egy közönségtalálkozón a moziban.

Olimpiai bajnok vendége lesz Kiskunhalasnak. A város meghívására Märcz Tamás vízilabdázó, egykori szövetségi kapitány érkezik hozzánk. Tamás a sportág legsikeresebb korszakában lehetett a válogatott egyik alapembere, Kemény Dénes irányítása alatt. A kilencvenes évek közepén egy új generáció kezdte bontogatni a szárnyait, akikből aztán egy olyan válogatott lett, amelyet mostanság a Nemzet aranyaiként emlegetünk. Märcz Tamás pályafutása csúcsán, 2000-ben olimpiát nyert, nem mellesleg kétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes. Klubcsapataival Magyarországon négyszeres, Olaszországban kétszeres bajnok. 

Kipróbálhatta magát edzőként, dolgozott a női válogattnál. 2016 decemberében nevezték ki a férfi válogatott kapitányának. 2020-ban Európa-bajnok lett irányítása alatt a nemzeti csapat, majd 2021-ben olimpiai bronzérmet nyert. Jelenleg a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai vezetője. Azt talán kevesen tudják róla, hogy életében komoly szerepe van Kiskunhalasnak is. Erről is beszél majd február 28-án. Előbb részt vesz a Sportgálán, majd 17.30 órától a moziban lesz egy közönségtalálkozó. Kérdezni is lehet tőle, sőt a legszerencsésebbek relikviákkal is gazdagodhatnak majd.