Pénteken kezdődik a Szilády Kupa
Sport

Pénteken kezdődik a Szilády Kupa

Elkezdődik a középiskolás labdarúgó idény. Pénektől vasárnapig rendezik meg a XVI. Szilády Kupát, amelyre idén tíz csapatot hívtak meg. Az öt halasi intézménynek Halásztelekről, Kecskemétről, Kiskőrösről és Kiskunfélegyházáról érkezik ellenfele. A legutóbbi kupát a házigazda nyerte.

Péntektől, vasárnapig, három napon át zajlanak a Szilády Kupa Középiskolás Teremlabdarúgó Torna küzdelmei a Dékáni-sportcsarnokban. A Dékáni Kupát és a Rákóczi Kupát megközölő sporteseményre idén 10 csapatot hívtak a szervezők.

A közönség a Bocskai István Református Oktatási Központ Halásztelek; a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium Technikum, Kollégium; a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum; a Katona József Gimnázium; a Kiskőrösi Wattay Technikum; a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum; a  Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium; a Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szilády Áron Református Gimnázium csapatait láthatja.

Újdonság, hogy bevezették a kisbüntetőt, amely a hatos vonal és a szaggatott vonal közötti területen történt szabálytalanság után választható. Ekkor tíz méterről lehet kapura lőni. Egy évvel ezelőtt a házigazda volt a kupagyőztes. Az ünnepélyes megnyitóra pénteken 12.30 órakor kerül sor.