(►) Rangos birkózóverseny Halason, hazai érmekkel (galéria)
Sport

(►) Rangos birkózóverseny Halason, hazai érmekkel (galéria)

Két versenyszőnyegen, 135 fiatal birkózó mérette meg magát szombaton, Kiskunhalason, a Kertvárosi Általános Iskola sporttcsarnokában. A Kelet-Magyaroszági területi bajnokság mellett gyermekeknek rendezett gálát a Kiskunhalasi Birkózó Klub. A halasiak ezúttal is kiváló házigazdáknak bizonyultak, ráadásul még érmekkel szereztek külön örömöt a lelkes szurkolóiknak.

A Kiskunhalasi Birkózó Klub újabb rangos feladatot kapott a szövetségtől. A halasi egyesület lehetett a házigazdája a Kelet-Magyarországi területi bajnokságnak. Ez azt jelentette, hogy a teljes keleti országrész klubjaiból érkeztek versenyzők a Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokába. A KBK a bajnokság mellett egy gálát szervezett azoknak a gyerkőcöknek, akik már korosztályban méretik meg magukat. Összesen 135 versenyző nevezett a két megméretésre - tudtuk meg Csapi Antaltól, a halasi klub elnökétől. A jeles sporteseményt megtisztelte jelenlétével Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó, aki jelenleg a diósgyőri fiatalok edzője.

Az ünnepélyes megnyitón Szűcs Csaba Kiskunhalas alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.  Büszkeségének adott hangot annak kapcsán, hogy ismét rangos megméretésnek lehetett városunk  a házigazdája. A halasi versenyzők kitettek magukért hazai szőnyegen. Boldog Bence, Csányi Gergő, Csikós Boglárka, Csikós Hunor első helyen végzett. Cserkó józsef második,Csikós Koppány, és Cserkó Máté ötödik volt, Zubor Zénó nagyott küzdött de most nem sikerült pontszerző helyen végeznie. Mozgóképes összefoglalót a hétfői Hírnaplóban láthatnak.