Sokat tanult a Szuperligában a Halasi Tenisz Club (galéria)
Sport

Sokat tanult a Szuperligában a Halasi Tenisz Club (galéria)

A Budaörs elleni pénteki mérkőzéssel befejezte szereplését a Szuperligában a Halasi Tenisz Club-Római Tenisz Akadémia. A csapat 6:1 arányú veresége azt jelenti, hogy jövőre az első osztályban szerepelhet. Az elmúlt egy héten lejátszott öt meccsből viszont sokat tanultak a teniszezőink.

Nem csak szlogen az, hogy a Szuperliga már egy másik liga. Itt olyan teniszezúk játszanak, akiknek ez az életük, ha úgy tetszik a munkájuk. Itt szerepelni óriási élmény és megtiszteltetés, ide feljutni nem mindenkinek sikerül. A Halasi Tenisz Club-Római Tenisz Akadémia csapatának ez a tavalyi fantasztikus győzelmével sikerült. A fiúk egy hét alatt öt mérkőzést játszottak.

A halasiak pénteken, a Budaörs ellen fejezték be a szereplésüket ebben a ligában. Annak ellenére, hogy az ellenfél nem került be az első négybe, az első pályás játékosuk az a Stakhovsky Sergei, aki az ATP ranglista 169. helyén van. A mieink legeredményesebb teniszezője, a magyar ranglista 19. helyén álló Taskovics Teodor megnehezítette ellenfele dolgát. Az öt egyes és két páros csatáját 6:1 arányban a Budaörs nyerte, de a HTC-RTA csapatának valamennyi tagja, Taskovics Teodor, Héjjas Csongor, Szebeni Dániel, Csányi Szabolcs, Vizi Zsombor, Czigler Bálint kitett magáért. Sokat tanultak az elmúlt öt meccs alatt,  jövőre pedig az első osztályban folytathatják.