Startra kész a Championatus (galéria)
Sport

Startra kész a Championatus (galéria)

A 2021. július 23-a és 25-e között megrendezésre kerülő Díjugrató Championatus I. fordulójának érkezési napján benépesült a Hirling József Lovaspark. A versenyzők, a technikai személyzet elfoglalta helyét, a füves pálya bejárására is lehetőség nyílt. A fedeles lovardában pedig folyamatos az állatorvosi és adminisztrációs ellenőrzés. Holnap reggel 7-kor indulnak a versenyek.

A Díjugrató Championatus I. Fordulója az év legnépesebb lovas versenyét hozta Kiskunhalasra. A három nap során 32 versenyszámban láthatja a közönség a lovasokat. A versenyszámokat a lovaspark füves arénájában rendezik meg, ezért a versenybíróság már ma, csütörtökön engedélyezte, hogy sétával bejárják a lovasok a pályát ismerkedés gyanánt. Mint ismert Magyarországon jellemzően a filces talajú pályák az elterjedtek, ezért a lovaknak jó, hogy a ritkább, füves talajú versenypályákon barátkozhatnak a gyeppel.

Bálint Gábor steward (középen) szemrevételezi a lovakat

Nagy a nyüzsgés a lovasbázison, mert az ország különböző pontjairól érkezett lovasok közel azonos időben próbálják elhelyezni a négylábúakat és berendezkedni lovasparkban. A rendező Kiskunhalasi Lovasbandérium SE több tucat segítővel és biztonsági őrökkel igazítja el az érkező vendéglovasokat és kísérőiket a komlexumban.

A lovak és a lovasok barátkoznak a füves pályával

A fedeles lovarda előtt hosszú sorban kígyózva várakoznak a lovasok négylábú társaikkal, a zsűri tagjai pedig ellenőrzik a lovak papírjait és állatorvos vizsgálja a hátasok hőmérsékletét, alkalmasságát a versenyzésre. Ha mindent rendben találtak, az első akadályt teljesítették a championjelöltek, holnaptól pedig már a pályán kell bizonyítaniuk.

Juhász Tibor zsűrielnök ellenőrzi a lovak szemlézését

A lovaspark felkészült a versenyzők fogadására, a sportszakmai feltételek megteremtésére és várják a közönséget. A belépés a Fazekas Mihály utcai bejáraton lehetséges térítésmentesen. Mint korábban beszámolt róla a Halasmédia büfé és egyéb programok várják azokat, akik a hétvégén a Hilring Lovasparkban kívánják eltölteni szabadidejüket. Az eseményeket online is követhetik a lovasbarátok a ClipMyhorse Tv-nek köszönhetően, amit a lovasbázis honlapján és közösségi oldalán is elérhetnek az érdeklődők.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató a beléptetésnél