Suhajda aranyak a belgiumi VB-n
Sport

Suhajda aranyak a belgiumi VB-n

Két arany és egy bronzéremmel zárta a világbajnoki szereplést Belgiumban, a Hard Work Crosstraining Sport és Szabadidő Egyesület. Suhajda László (címképen) és Suhajda Anna elsők lettek kategóriájukban, Horváth Nóra egy bronzérmes helyezést gyűjtött be. A Nemzetközi Kettlebell Maraton Szövetség által rendezett világbajnokság vasárnapi történéseit a csapatvezető, Suhajda László foglalta össze a Halasmédiának.

Egy versenyen bármi közbejöhet, ami befolyásolja a végeredményt. Így történt ez a belga kisváros, Leuze-en-Hainaut, LeuzArena nevű sportcsarnokában rendezett hétvégi kettlebell világbajnokságon is. Nem minden a tervek szerint alakult, de végül szép halasi sikerek születtek a világversenyen – tudtuk a csapat vezetőjétől, Suhajda László (Laca) edzőtől.

Suhajda László gyakorlat közben a világbajnokságon

A világbajnokság a full maraton számokkal folytatódtak vasárnap (az előző nap történéseiről ide kattintva olvashatnak). Baka Szilvia és jómagam álltunk platformra az utolsó szettben a világbajnokság zárónapján – mondta a szakvezető. Szilvi a 16 kg-os snatch versenyszámban indult, én a 24 kg-os jerk 60 perces körben végeztem a feladatot – nyilatkozta a halasi edző.

Horváth Nóra gyakorlatai VB bronzot értek

Szilvi nagyon szépen, egyenletesen kezdett, a tempóval sem volt gond, amikor is elértünk a 43. percig, ahol jött egy rosszullét, ami miatt fel kellett adnia a versenyt. Igazából ő sem tudja mi történt, de ez a nap most így sikerült. Néha ezek sajnos hozzá tartoznak a versenyhez. Szilvi felkészülése egyébként jól sikerült és biztos érmes helyre számítottunk.

Suhajda Anna világbajnoki oklevéllel kezében

Nekem egy amerikai ellenfél jutott most. Sajnos csak ketten voltunk a kor és súlycsoportban, ami elszomorító, hogy hova tűntek a versenyzők az elmúlt két év alatt. A 60. perc végén a számláló 890 db végrehajtott gyakorlatot mutatott, ami az első helyre vitt. Volt már ettől lényegesen jobb darabszámom, de néha ez az egy óra kifog az emberen. Összesítésben a magyar csapat jó néhány éremmel lett gazdagabb. A halasi különítményünk, az alábbi dobogós helyekkel zárta a 2022 belga vb-t – zárta rövid összefoglalót Laca.

Suhajda Anna pentathlon 1. hely
Suhajda László maraton 1. hely
Horvát Nóra Pentathlon 3. hely

Képek: Suhajda László