Sziládys sikerek a vármegyi futsaltornákon
Sport

Sziládys sikerek a vármegyi futsaltornákon

A Szilády Kupa árnyékában zajlott a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnokában két korosztály vármegyei futsaltornája. Szombaton délelőtt az U11-es korosztály (címképünkön), délután pedig az U13-as korosztály lépett pályára. A házigazda Szilády RFC mindkét kategóriában helytállt, előbbi korosztály az első, az utóbbi pedig a második helyet szerezte meg.

Futsal nagyüzem volt szombaton a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnokában. Az U11-es és az U13-as korosztály vármegyei tornájának volt a házigazdája a Szilády RFC. Az U11-esek, Gilich Tamás tanítványai kezdték a sorozatot. A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre és a Csólyospálost 10-0-ra erték, majd a Kerekegyháza elleni 4-1-es siker következett. A Kiskunfélegyházát 1-0-ra, a Bugacot 4-0-ra verték a halasiak, így ők lettek a bajnokok. A 2016-2017-es szezonban az U11-es korosztály egészen az országos döntőig menetelt, abban a csapatban játszott Kern Martin, aki azóta válogatott játékos lett. 

Földes Péter U13-as csapata is minden dicséretet megérdemel. A fiatalok a Csólyospálos elleni 7-0 arányú győzelemmel kezdtek, majd a Kerekegyháza 3-2-re verte a mieinket. A folytatásban a halasiak Kiskunfélegyházát múlták felül 2-0 arányban, majd a Bugac elleni 2-1-es siker azt jelentette, hogy az RFC a második helyet szerezte meg.