Szombaton a gyorstollas lesz főszerepben a halasi strandon
Sport

Szombaton a gyorstollas lesz főszerepben a halasi strandon

Tizedik alkalommal adnak egymásnak randevút a halasi strand homokos pályáin a gyorstollas szerelmesei. A Joma-Halasthermál Beachminton Open a sportág egyik legrangosabb honi versenyévé nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. Szombaton hat nemzet, 86 nevezője méri össze tudását.

Egy évtizeddel ezelőtt elkezdődött valami és ez egy igazi sikertörténet itt, Kiskunhalason. Igás Andorék meghonosították városunkban az akkor még ismeretlen gyorstollast, amelynek népszerűsége meredeken ível még most is felfelé. Szakosztály, egyesület alakult, majd elkezdődtek a versenyek is.

A halasi strand ideális helyszínt biztosított az első, majd az összes további nyári megméretésnek. Világ- és Európa-bajnokok adnak egymásnak itt randevút július utolsó szombatján. Július 27-én már a X. Joma-Halasthermál Beachminton Open lesz, amelyre Igás Andor tájékoztatása szerint hat nemzet, 86 versenyzője érkezik Kiskunhalasra. A házigazda Kiskunhalasi Szitakötők Gyorstollas és Szabadidősport Egyesület 29 fővel képviselteti magát. A halasiak egyébként a közelmúltban az Európa-bajnokságon öregbítették városuk, sportáguk hírnevét. A megnyitó 8.45 órakor lesz, 9 órától pedig kezdődnek a mérkőzések.