Tekós ezüstérem a Berde Kupán Sepsiszentgyörgyön
Sport

Tekós ezüstérem a Berde Kupán Sepsiszentgyörgyön

A hétvégén rendezték meg Kiskunhalas testvérvárosában, Sepsiszentgyörgyön a Berde Kupa labdarúgótornát. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum címvédőként érkezett a megméretésre. Dózsa Zsolt és Hugyecz János csapata a második helyet szerezte meg.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumot és Technikumot több évtizedes baráti kapcsolat fűzi össze a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolával. A szentgyörgyiek rendszeres résztvevői a Rákóczi Kupának, míg a halasiak a Berde Kupán viszonozzák ezt a látogatást. Idén már 16. alkalommal rendezték meg a labdarúgótornát az erdélyi városban, nyolc csapat részvételével. A halasiak címvédőként érkeztek Sepsiszentgyörgyre   egy halasi mesterhármas után. A csoportmeccseket követően, amelyet 25-4-es gólkülönbséggel hozott a Tekó, szinte biztossá vált az érem.

A középdöntőben egy 9-0 arányú győzelemmel hangolt a Rákóczi a fináléra, amelyben ismét a szentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola volt az ellenfél. A sok kimaradt halasi lehetőség megbosszulta magát, a Puskás két kontrából bebiztosította a győzelmet. Az ezüstérem is szépen csillog, pláne úgy, hogy a torna legjobb külföldi játékosának járó elismerést a tekós Gszelmann Tamás vehette át.