(►) Triplázott a Tekó: megvan az 50. Rákóczi Kupa is
Sport

(►) Triplázott a Tekó: megvan az 50. Rákóczi Kupa is

Mindent vitt a Tekó focicsapata ebben az idényben. Dózsa Zsolt és Hugyecz János tanítványai a Dékáni, a Szilády Kupa megnyerése után hazai közönség előtt begyűjtötték az 50. Rákóczi Kupa serlegét is. Az már csak hab a tortán, hogy elnyerték a vándorkupát is. Telt ház előtt lejátszott, fantasztikus hangulatú meccsek, remek gólok jellemezték a patinás középiskolás sporteseményt.

Véget ért az 50. Rákóczi Kupa Nemzetközi Középiskolás Labdarúgótorna. A szervezők idén 12 csapatosra tervezték a sorozatot, megadva a rangját a félévszázados jubileumnak. A Rákóczi Televízió lelkes stábjának köszönhetően azok is láthatták a fontosabb találkozókat, akik nem voltak jelen a csarnokban.  Mint arról beszámoltunk, a hazai kedvencek csoportelsőként jutottak be az utolsó napra, ahol már a helyezésekért mentek a meccsek. Nem biztos, hogy minden tinédzser vágyálmai között szerepel vasárnap reggel fél kilenckor tétmeccsen focizni, mindenesetre a Tekó és a Sepsiszentgyörgy játékosai nem így gondolták ezt. Többen életük mérkőzésére készültek. Patyi Donát is, aki gyors góllal okozott óriási hangrobbanást a teltházas csarnokban. Jött ugyan a Sepsi egyenlítése, ám a hajrában Gszelmann Tamás, valamint Ábrahám László találata azt jelentette, a hazaiak döntőt játszhattak. 

A másik ágon a kiskunfélegyházi Constantinum-gimnázium nagy csatában legyőzte a kecskeméti Piarista-gimnáziumot, így megint az aranyért játszhatott csakúgy, mint egy évvel ezelőtt. Akkor a Szilády győzte le a félegyházi fiatalokat. A döntőben aztán a két csapatban, két testvér nézett egymással farkasszemet. Patyi Milán a félegyházi, Patyi Donát pedig a hazai csapatban játszott. A remek hangulatú mérkőzésen előbb Gáspár Zalán vette be a vendégek kapuját, majd Gszelmann Tamás bombája foszlatta szerteszét a Consti reményeit. A hazai közönség a mennyben érezhette magát ekkor, és óriási ünneplés kezdődött a csarnokban. Íme a gólok.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen aztán Klein Imre nyugalmazott igazgató a Rákóczi Kupát nyújthatta át Rácz Tamás csapatkapitánynak. Mivel a Tekó már ötödik alkalommal lett kupagyőztes a legutóbbi vándorserleg alapítása óta, így ez a míves darab ismét az alapító iskola vitrinjébe kerülhetett. Ezt Téglás László igazgató nyújtotta át a nyertesnek. 

Fotók: Halász Ákos, Jáger Levente

Videó: Vercz András