Tizedik születésnapját ünnepli a Szilády RFC (galéria)
Sport

Tizedik születésnapját ünnepli a Szilády RFC (galéria)

 - Mindig sikerült egy lépést előre lépnünk. Többek között ezt mondta a Szilády RFC évértékelő rendezvényén Vincze Attila sportigazgató. Az egyesület idén tíz esztendős és annak ellenére sikerekben gazdag volt az elmúlt időszak, hogy a járványhelyzet korlátozta a versenyzési lehetőségeket. Az ünnepségen számtalan kupa, érem gazdára talált és köszönetet mondtak a klub támogatóinak is. 

Visszatért a hagyományokhoz a Szilády RFC: ismét a református templomban tartotta idényzáró összejövetelét. Egy évvel ezelőtt a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé, most viszont lehetőség volt arra, hogy a korábbi esztendőkben megszokott helyszínen legyen az ünnepség. Megteltek a padsrook az óvodáskorú játékosoktól kezdve egészen az U19-es korosztályig ott voltak a csapatok, edzőikkel együtt. Arany-Michels Tímea hitoktató személyes hangvételű, tanulságos történeteket felelevenítő köszöntője után Fodor Tamás elnök köszöntötte a megjelenteket. A 2020/2021-es szezont Vincze Attila sportigazgató értékelte.

A sportigazgató felidézte, hogy 2011. június 11-én lelkes szülők bevonásával, a Szilády-gimnázium támogatásával megalakulhatott a Szilády RFC. Ennek éppen tíz esztendeje, akkoriban Zsellár Pál volt az elnök. Az ő helyét vette át Horváth Anikó, majd Kárászné Botka Nóra. Ahogy Vincze Attila fogalmazott: mindig sikerült egy lépést előre lépni. Bővültek a létesítmények, komoly fejlődés volt a Bundzsák Dezső Sportközpontban, ahol saját ölötzője, pályája van a klubnak. A szezont 183-an kezdték meg, 16 fő el-, 49 fő pedig ideigazolt. Huszonhat olyan játékos van, aki akadémiákon folytatta a pályafutását. Kiváló a szakmai együtműködés a Budapest Honvéddal, a KTE Akadémiával, a Paksi FC-vel, a Vasassal, a Debrecennel, az MTK-val és a Szegeddel is. A beszámoló után következett az érmek, serlegek átadása. 

A futsalban a téli megyei bajnokságban a Szilády két csapata sszerezte meg az első, illetve a második helyet. Gólkirály lett Sörös Levente Balázs 42 találattal. Az U15-ös csapat a negyedik helyen fejezte be a szezont, míg az U13 másodikként zárta a szezont, a gólkirály Gáspár Zalán volt. Az U11-es sziládys csapat a második helyet szerezte meg. Ami a nagypályás bajnokságokat illeti, az U19-esek az ötödik helyen végeztek a megyében. A legeredményesebb az U14 volt, amely veretlenül nyerte a Déli-csoportot. A gólkirály Nagy Zsombor Bendegúz volt. Az U13 aaz országos bajnokságban volt hatodik, míg az U12 a kilencedik helyen fejezte be a küzdelmeket. A járvány miatt a 2011-es és 2012-es születésűekből álló csapat nem tudta befejezni a Kölyökligát, a 2013-as csapat viszont óriásit küzdve az ötödik volt. 

Hagyomány a klubban, hogy jutalmazzák a korosztályok kiemelkedő játékosait. Idén Adamecz Ákos, Gál Jutas Zétény (2015), Piegel Soma (2014), Ale Bianka (2013), Kollarics András (2012), Ábrahám Zalán (2011), Kiss Kevin (2010), Kovács Dávid (2009), Ficsór Gergő (2008), Sörös Dominik (2007), Tarjányi Zsombor Zénó (2006), Mihályi Csomgor (2005), Nagy Zsolt, (2004), Makay Ákos (2003), Nagy Ivó Sándor (2001) vehette át a díjat. Köszöntötték az U17-es futsalcsapatból Badinszki Bálint Nándort, az U15-ös futsalcsapatból pedig Hajma Andrást, díjat vehetett át Supka Ádám, aki Debrecenbe igazolt. 

Az ünnepségen köszönetet mondtak a támogatóknak, az edzőknek és a szülői közösségnek is. A rendezvény második részében vacsora várta a sportolókat és a vendégeket a konviktusban. Érkezett egy 150 szeletes jubileumi torta is, amelyet jóízűen fogyasztottak el a megjelentek (Hideg József fotója).