Újabb tornászérem a diákolimpia országos döntőjéről
Sport

Újabb tornászérem a diákolimpia országos döntőjéről

Folytatták sikersorozatukat a kiskunhalasi tornászok a diákolimpia országos döntőjében Budapesten. A III-IV. korcsoportos csapatversenyben a Fazekas Mihály Általános Iskola a harmadik helyet szerezte meg. Egyéniben a Szilády Áron Református Gimnázium versenyzője Juhász Ádám legjobb halasiként negyedik volt, minimális különbséggel szorult le a dobogóról.

Budapest volt a helyszíne a torna diákolimpia B-kategória országos döntőjének. Mint arról szombaton beszámoltunk, a kiskunhalasi versenyzők tovább öregbítették városuk, illetve iskoláik hírnevét. A sorozat a második napon is folytatódott. A Fazekas Mihály Általános Iskola Máté Koppány, Majoros Máté, Kajdocsi Noel, Tóth Tamás, Máriás Gábor, Grobál Péter alkotta III-IV. korcsoportos csapata szoros versenyben a harmadik helyet szerezte meg. A felkészítő Tóth István és Majoros Csaba volt. 

Egyéniben a Szilády Áron Református Gimnázium diákja, Juhász Ádám volt a legjobb halasi. Csillag István tanítványa a III-IV. korcsoportban két tized ponttal maradt le a dobogóról. Ádám negyedik helye azért is értékes, mert a győztes tornász öt tizeddel volt csak jobb tőle. Az V-VI. korcsoportban a Bibó István Gimnázium színeiben Vidra Dániel volt a legeredményesebb. Ő a 11. helyet szerezte meg, a verseny szorosságára jellemző, hogy a bajnoknak hét tized ponttal volt több, mint a halasi fiúnak. 

Fotók: facebook.com, a címképet Grobálné Kárász Mónika készítette.