Ütős befejezés: Ádám remek győzelme a Testvérvárosok Kupáján (galéria)
Sport

Ütős befejezés: Ádám remek győzelme a Testvérvárosok Kupáján (galéria)

Két napon át záporoztak az ütések, csattantak a kesztyűk a Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában felállított ringben a huszadik alkalommal megrendezett Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívó Tornán. A házigazda Halasi Box Club egy évvel ezelőtta vírushelyzet miatt nem tudta megrendezni a sporteseményt, idén viszont támogatók segítségével sikerült a szervezés. Közel 20 egyesület sportolói jöttek el Kiskunhalasra, a kupa utolsó mérkőzése a halasi Kertész-Kovács Ádámnak köszönhetően ütősre sikeredett.

Tizenkilenc klub, 75 magyar és 14 külföldi versenyző nevezett a XX. Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívó Tornára. A Halasi Box Club immáron két évtizede foglalta le szeptember közepét, amikor megrendezi az évről-évre népszerű sporteseményt. Komoly érdeklődés övezte az idei kupát is, versenyzőket hozott Erdei Zsolt profi világbajnok, vendégként jelen volt Gálos Roland olimpikon is, aki 2012-ben elnyerte a Kincses György Emlékdíjat. A házigazda Halasi Box Club Varsányi Vera elnök vezetésével kiváló rendezőnek bizonyult. 

A két nap folyamán 36 mérkőzést rendeztek. Külön és megkülönböztetett figyelem övezte a helyi versenyzők szereplését. Lehóczki László és Ősz Zoltán tanítványai nem vallottak szégyent. Nagy hajrával fordított és lett bajnok a serdülő 54 kilós Varga Zoltán, a 72 kilogrammosok között a serdülő Rostás Kevin a második helyet szerezte meg. A felnőttek mezőnyében a kupa utolsó mérkőzését vívta a 92 kilósok között Kertész-Kovács Ádám.  A halasi ökölvívó gondoskodott az ütős befejezésről, remek mérkőzésen győzte le  Rozgonyi Áront, a Madárfészek Akadémia sportolóját. Ádám győzelme a Halasi Box Clubot az összesített pontverseny második helyéig repítette.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen idén is átadták a különdíjakat. Csenki Ferenc Díjban részesült Kiss Sándor, aki hosszú évek óta segítője, támogatója a halasi ökölvívásnak. A torna legjobb halasi versenyzőjének járó elismerést Kertész-Kovács Ádám érdemelte ki.