Versenytánc sikerek Spanyolországból és Szlovákiából
Sport

Versenytánc sikerek Spanyolországból és Szlovákiából

Még fel sem ocsúdott a Stúdió 2000 TSE csapata a múlt hétvégén, Kiskunhalason rendezett RexTerra Kupa élményeiből, már is újabb sikerek részesei lehettek versenytáncosaink. November 20-án két párosra várt komoly szintű nemzetközi megméretés. Szlovákiában és Spanyolországban léptek parkettre a stúdiós kötődésű párosok. A nemzetközi szereplésről, Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője tájékoztatta szerkesztőségünket. (címképen az első helyen Szászkay Miklós és Börcsök Sarlott)

Szászkay Miklós /Infinity/ és Börcsök Sarlott (címképen a bal oldali páros) első külföldi versenyükön vettek részt - közölte a stúdiós művészeti vezető Juhász Ágnes. A Szlovákiában rendezett Nexum Kupán, Sereden, a C junior II. standard táncokból a dobogó harmadik fokára állhattak, az ifjúsági- felnőtt korosztályban pedig a hetedik helyen végeztek. A standard táncok bemelegítést jelentették számukra a következő latin táncok köreire. Nagy létszámú mezőnyökben, a latin táncokban fényes sikert arattak Miklós és Sarlott. Kategóriájukban feljutottak a dobogó tetejére, megnyerték a junior és az ifjúsági-felnőtt korosztály versenyszámait.

Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura /Stúdió 200 TSE/ a spanyol EB-n

A másik nemzetközi megméretés, a hétvége legnagyobb versenyét hozta. Az amatőr felnőtt Európa-bajnokságot Spanyolországban rendezték meg ezen a hétvégén. A Magyar TáncSport Szakszövetség két magyar párost delegált, az egyik páros pedig a halasi kötődésű Miha Zerjav /Spirit/ és Karcagi Laura /Stúdió 2000 TSE/. A Calvia városában rendezett WDSF Latin Európa-bajnokságon ötven páros indult, és közöttük Miha és Laura is parkettre léphetett, ami óriási siker – nyilatkozta büszkén a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője. Miha és Laura az elődöntőig jutottak, végül a 20. helyen zárták a spanyol EB-t. A verseny utáni beszélgetésünkből azt éreztem, hogy mindketten motiváltak, folytatják a kemény munkát és a felkészülést, hiszen nemsokára jön a világbajnokság, ahol bizonytani szeretne ismét top párosunk – zárta tájékoztatóját Juhász Ágnes.

Képek: Stúdió 2000 TSE