Vidám családi sportnap a Fazekas-iskolában (galéria)
Sport

Vidám családi sportnap a Fazekas-iskolában (galéria)

Közel három évtizedes hagyomány a Fazekas Mihály Általános Iskolában, hogy december második szombatján családi sportnapot szerveznek. Az idei programra több százan mentek el, a tartalmas program minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget biztosított. Volt játékos sorverseny, asztalitenisz bajnokság, kosárlabda és szellemi vetélkedő is. Vidáman telt el ez a délelőtt az intézményben.

Huszonnyolcadik alkalommal várta a diákjait, azok, szüleit, nagyszüleit, testvéreit egy családi sportnapra a Fazekas Mihály Általános Iskola. Az idén 50 esztendős iskolában komoly hagyománya van ennek a rendezvénynek, amely az év vége legjobban várt eseménye. Ezen a délelőttön a felhőtlen jókedven, a vidámságon és a sporton, mozgáson volt a fő hangsúly. Több száz résztvevője volt a programnak, amely közös bemelegítéssel kezdődött Suba Viktória szakavatott útmutatásai alapján. Ezután több helyszín és lehetőség várta a résztvevőket. 

A tornacsarnokban játékos sorversenyt rendeztek.  A két testnevelő, Kovács Donát és Melkvi Tibor vezetésével csapatok mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket. A vállalkozó kedvű szülők és testvérek is csatlakoztak a diákokhoz, szurkolásban sem volt hiány. Külön versenyeztek az alsó tagozatosok és a felső tagozatosok. Szoros küzdelmek voltak, ahol ugyan voltak győztesek, de valamennyi résztvevő nyertesnek számított.

A folyosón Kárász Péter várta az asztalitenisz bajnokságra nevezőket. Külön volt a megméretés a diákoknak és a felnőtteknek. Közben az egyik tanteremben sportkvíz várta a témában jártas jelentkezőket. Tóth István testnevelő pedig örömmel újságolta, hogy rekordszámú nevező volt a kosárlabdán. Közel félszázan igyekeztek minél több alkalommal bedobni a gyűrűbe a labdát. Az eredményhirdetés előtt kézenállás- és a kötélhajtó verseny is volt. A hangulatos délelőtt végén a helyezettek érmeket, a legjobbak pedig kupát vehettek át.