A Modinvest építette fel az új kecskeméti tűzoltólaktanyát
Sziréna

A Modinvest építette fel az új kecskeméti tűzoltólaktanyát

Hivatalosan is átadták Kecskemét tűzoltólaktanyáját, a többszintes, három szárnyból álló épület a Modinvest Kft. kivitelezésében készült el. A kiskunhalasi építőipari cég korábban a kiskunmajsai őrs, valamint a kiskőrösi tűzoltóbázis létrehozásában is komoly szerepet vállalt.

Hivatalosan is átadták az új, modern kecskeméti tűzoltólaktanyát. A létesítményben kapott helyet  a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskemét város katasztrófavédelmi kirendeltsége és hivatásos tűzoltó-parancsnoksága is.  A kivitelező a Modinvest Kft. volt.  Az új laktanyában tizenhárom szerállást alakítottak ki a tűzoltók készenléti járművei számára. A szertár feletti tűzoltólaktanyában irodák, egy 24 órás szolgálatot ellátó hírközpont és szolgálati helyiségek, valamint raktározásra, tárolásra használt helyiségek kaptak helyet. A vármegyei igazgatóság és a kirendeltség helyiségeit az irodai szárnyban alakították ki, ahol egyebek mellett modern tárgyaló és ügyfélváró is készült. Az épületkomplexum harmadik szárnya a raktár.

A kiskunhalasi építőipari cég ügyvezetője, ifjabb Németh Miklós a vállalkozás közösségi oldalán tett bejegyzésben utalt rá, hogy a háromszintes, lapos tetős, vasbetonvázas épület, körülbelül 5300 négyzetméter alapterületen fekszik. 2021 januárjában indultak el a kivitelezési munkák. Mintegy ötezer köbméter földet mozgattak meg, az alapozás során 152 kútalapot helyeztek el 1400 köbméter betonból.  A szerkezetépítési munkák során 13500 négyzetméter zsaluanyagot mozgattak meg, 5000 köbméter beton és 500 tonna betonacél került az épületszerkezetbe.

Fotó: Szőke Péter (OKF)