Nekiment a vonatnak a jánoshalmi sofőr, óriási szerencséje volt
Sziréna

Nekiment a vonatnak a jánoshalmi sofőr, óriási szerencséje volt

Honlapunk is beszámolt arról, hogy tavaly október 8-án Kiskunhalas és Kunfehértó között, egy vasúti átjáróban egy terepjáró sofőrje figyelmetlen volt és nekiment a menetrend szerint közlekedő személyvonatnak. Óriási szerecséje volt a vezetőnek, ugyanis könnyű sérüléssel megúszta az ütközést. A jánoshalmi férfi ügyében most fejeződött be a vizsgálat. 

A police.hu közleménye szerint október 8-án késő délelőtt egy 36 éves jánoshalmi férfi elautózott a Kunfehértó külterületén élő barátjához, akitől kölcsönkért egy utánfutót. Azt a terepjárója mögé kapcsolta, majd hazaindult a járműszerelvénnyel. Vezetés közben azonban egy majdnem végzetes következménnyel járó hibát vétett: figyelmetlenül hajtott rá az útját keresztező vasúti sínre, ezért összeütközött az ott közlekedő menetrend szerinti személyvonattal. A baleset azért következett be, mert a gépkocsivezető könnyelműen figyelmen kívül hagyta a kihelyezett „Egyvágányú vasúti átjáró kezdete”, valamint az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblákat.

A helyszínre több mentőegységet, köztük egy mentőhelikoptert is riasztottak. Szerencséje volt a sofőrnek, ugyanis nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az autó vezetőjét vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetése miatt kihallgatták. Az ügy vizsgálata befejeződött, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

A rendőrség ezúton is felhívja közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályai szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek.  A vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha ott „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van. Biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik.

Fotók: police.hu