Női sportcipő, pénztárgép, telefon, szeszes ital: őrizetben a fosztogató
Sziréna

Női sportcipő, pénztárgép, telefon, szeszes ital: őrizetben a fosztogató

Nem válogatott az a 23 éves férfi, akit lopás és kifosztás miatt vettek őrizetbe a halasi rendőrök. A gyanúsított többek között női sportcipőt, mobiltelefont, szeszes italt, pénztárgépet, létrát vitt magával. Az egyik motelos akciója közben a biztonsági kamera dolgozott, amely segítette az elkövető azonosítását. 

Egy 38 éves nő tett bejelentést december 30-án a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon, mert az előző éjjel kifosztották. A sértett egy kiskunhalasi motelben aludt, amikor egy ismeretlen besurrant a szobájába, és elvette a mobiltelefonját, valamint – ha már ott volt – magával vitt egy pár női sportcipőt is. A rendőrök elemezték a biztonsági kamerák felvételeit, amelyen egy ismerős arcot véltek felfedezni: egy 23 éves férfi volt a kifosztó, aki ellen a nyomozók különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt folytatnak jelenleg is eljárást- olvasható a police.hu közleményében.

A kiskunhalasi fiatalember tavaly szeptembertől legalább öt lopást követett el. A módszerekben sem válogatott, és bármit vitt, amit ért. Egyik alkalommal elárusító pavilonokba tört be, amelyekből szeszes italt, pénztárgépet zsákmányolt. Lakóház udvaráról létrát vitt el, egy pékség telephelyéről pedig fúrógépet. Előfordult az is, hogy egy üzletből a ruhájába rejtve akart hangfalat kicsempészni, ám nem járt sikerrel, mert az eladó lebuktatta.

A helybéli tolvajból lett kifosztót a rendőrök kedden délelőtt elfogták és kifosztás bűntett, valamint ötrendbeli lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.