Újabb embercsempészt fogtak, megint Balotaszállásnál
Sziréna

Újabb embercsempészt fogtak, megint Balotaszállásnál

Szinte napra pontosan egy héttel ezelőtt bukott le egy migránsokat szállító embercsempész Balotaszállás közelében. Hétfőn éjszaka ismét ezen a környéken volt kapása a határrendészeknek, ezúttal egy Mercedes kisbuszban kilenc szír férfi ült. A 21 éves szerb sofőrt őrizetbe vette a rendőrség. 

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőre  hétfőn éjjel  megállított egy Mercedes Vaneo típusú személygépjárművet Balotaszállás külterületén, az 5413-as számú úton. A kocsit egy 21 éves szerb férfi vezette, a raktérben pedig kilenc határsértő utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni- tudatta a police.hu. A gyanú szerint a sofőr a magukat szír állampolgárnak valló külföldieket át akarta szállítani az országon, így őt embercsempészés bűntettének gyanúja miatt előállították és őrizetbe vették.

A fiatalt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására, míg a határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotók: police.hu