Üres borosüvegek, vödörnyi nemesvakolat, valamint két tolvaj
Sziréna

Üres borosüvegek, vödörnyi nemesvakolat, valamint két tolvaj

Üres borosüvegek jelezték annak a tolvajnak az útját, aki Jánoshalmán, az éj leple alatt lopott néhány üveg italt  helyi kisboltból, útközben pedig  „légtelenítette” azokat. Kiderült, hogy nem sokkal korábban egy vödörnyi nemesvakolatot is magával vitt a felújítás alatt álló iskola udvarából.  Társa is volt, már mindketten őrizetben vannak.

Két bejelentés is érkezett a Jánoshalmi Rendőrőrsre betörésről március 30-án hajnalban. Az egyiknél a település felújítás alatt álló iskolájának udvarából vitt el 3 vödör nemesvakolatot az akkor még ismeretlen tolvaj. A másik hívás egy kisboltból érkezett, innen szeszes italokat lopott valaki. Ám feltehetőleg nem akart bajlódni az üvegek cipelésével, útvonalát ugyanis üres borosüvegek jelölték, melyeknek útközben nézhetett az aljára- olvasható a police.hu közleményében.

A gyors nyomozati munka eredményeként pár órával később elfogták a szesztolvajt. A 20 éves férfiról az is kiderült, hogy korábban egy büfé ajtaját feszítette be, onnan egy telefont vitt el és meglovasít egy kerékpárt is az egyik tárolóból. Nem sokkal később a másik tolvajt is felkutatták, ő az építőanyag mellett korábban gáztűzhelyt vitt el az egyik lakatlan házból. A 30 éves és 20 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök és vizsgálják, hogy elkövettek-e más vagyon elleni bűncselekményeket, illetve volt-e társuk. Az eltulajdonított több vödör nemesvakolatot megtaláltak a nyomozók, majd visszaadták a tulajdonosának.

A fotó illusztráció