Young Police Cup a Csetényiben 2.0 (galéria)
Sziréna

Young Police Cup a Csetényiben 2.0 (galéria)

Rendőrautó-húzás, kevlár ruhába öltözés, sorverseny, labirintus, airsoft-lövészet, íjazás, valamint újdonságként csónakázás is várt a második alkalommal megrendezett Young Police Cup elnevezésű rendészeti megméretés résztvevőire a Csetényi Élményparkban. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma egy évvel ezelőtt indította útjára a versenyt, amelynek népszerűségét jól mutatja, hogy tavalyhoz képest megduplázódott a próbatételt vállaló diákok száma.

Már az első alkalommal látszott 2022. novemberében, hogy telitalálat volt megrendezni a Young Police Cup elnevezésű versenyt. A célja az volt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságnak és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának, hogy megmutassa a rendészeti hivatás szépségeit, nehézségeit, játékos formában. Egy évvel ezelőtt 8 dékánis csapat vállalta a megméretést, idén már 17 csapat sorakozott fel a Csetényi Élményparkban az ünnepélyes megnyitón. A helyszín ideális volt egy jó versenyhez, a diákok pedig ehhez kiváló partnernek bizonyultak. Kilenc próbatétel várt a megjelentekre. 

A tanulók megmutathatták gyorsaságukat, ügyességüket, erejüket és leleményességüket is. Népszerű volt az airsoft-lövészet, az íjazás, valamint a rendőrautó elhúzása is. Az előre megadott időkereten belül kellett kevlár ruhába öltözni, de volt akadálypálya és egy labirintusból való kijutás is a feladatok közé tartozott. A tűzoltósági állomáson pedig egy puttonyfecskendőt kellett használni. A diákok nagyon kedvelték a csónakázós próbatételt is. Végül délutánra megszületett a végeredmény, a győzelmet a 10/A osztály kettes csapata szerezte meg a 11/D egyes csapata, valamint a 2/14/A csapat előtt. A leglelkesebb csapatnak járó különdíjat a 9/E kettes csapata vehette át, a legalakiasabbak a 9/A kettes csapatának tagjai voltak, legsportszerűbb közösség a 9/E egyes csapata volt.