Pünkösdi lovas zsúr Zsanán
Sport

Pünkösdi lovas zsúr Zsanán

Hatvan startot láthatott a zsanai közönség Pünkösd vasárnapján, a regionális díjugrató versenyen. Zsana igényes, szervezett rendezvényén ideális körülmények álltak rendelkezésre lovasoknak, nézőknek. Az árusok, vendéglátóhelyek, a kulturált lelátók, zsűri központtal a rendezvénycentrum tetején, a lovasverseny szervezők álma. A honi díjugratásban egyre ritkább füves pályán tették próbára egymást a lovasok. A helyiek közül Fodor Gábor, a Suti István emlékverseny megnyerésével tűnt ki. Füzér Flóra a 110-es nyitott számot hozta az első helyen. (címkép: Füzér Flóra, Rascally Kaland)    

 
Kiváló körülményeket teremt Zsana önkormányzata jó évtizede a lovas versenyeknek. A település közvetlen közelében kialakított komplex sportlétesítményben rendezték meg az idei regionális díjugrató versenyt. Még több kép itt!
 
 
Füzér Flóra az első halasi első
 
Az első kiskunhalasi sikert Füzér Flóra (Kiskunhalasi LTSE) érte el Zarándokkal. Az időre rendezett nyitott versenyszámban Flóra teljesítette egyedül hibátlanul a pályát.
 
 
Domaszéki hibátlan pálya
 
Az ifjúságiaknál kiírt 110 cm-es versenyben Sánta Imola (Equest-Sport LC, Giorgo Armani) győzött. A páros az egyedüliként ment hibátlan pályát és bár volt tőle jobb stíluspontszám, összességében az első helyhez a domaszéki lovas hozta a legjobb formát.
 
 
Egykori klubtárs nyerte a Suti István emlékversenyt
 
Kiss Zoltán szervező, a múlt tiszteletét szem előtt tartva Suti István tiszteletére ismét emlékversenyt hirdetett, amit Fodor Gábor (Equirria Lovasklub), Suti István egykori klubtársa a Határőr Dózsa SE-ben nyerte Felleggel, az egyszeri összevetéssel megrendezett számban.
 
 
Magyar bajnok győzött a Joker számban
 
Szilágyi Réka a 2014-es fiatal lovas magyar bajnok nyerte az utolsó show számot. A fokozatos nehézségű pálya Joker ugratással, a Prosper LK lobvasának sikerült a legjobban. A legrövidebb idő alatt gyűjtötte be a 65 pontot.
 
KI