Klára bronzérme
Sport

Klára bronzérme

Újabb bronzérem került Kiskunhalasra a Halasi Box Club jóvoltából. Az egyesület idei meglepetésembere Jákob Klára szerezte a szép medált a hétvégi országos bajnokságon. Mint megtudtuk: a kétgyermekes családanya a későbbi súlycsoport-győztestől szenvedett vereséget egy küzdelmes mérkőzésen. Nagyot harcolt a másik halasi, Kozma Beáta is, jól állta a sarat, de a bírók az ellenfelét látták jobbnak.

 
A hétvégén rendezték a felnőtt magyar női ökölvívó bajnokságot. Az egyre eredményesebb Halasi Box Clubot ketten képviselték az év legrangosabb hazai versenyén- tájékoztatta szerkesztőségünket Mester Sándor, a HBC elnökségi tagja. Kozma Beáta 69 kilogrammban lépett szorítóba az egri Oláh Eszterrel szemben. Nagyon készült, sőt, jól is állta a sarat a sokszoros bajnok ellen. A helyszínen lévő halasiak szerint egyszer feleslegesen intették meg a halasi lányt, ez pedig számított a végelszámolásnál, ellenfele kezét emelték magasba, de Bea minden elismerést megérdemel.
 
A meglepetésember ezen a napon Jákob Klára volt. A kétgyermekes családanya másfél évvel ezelőtt hobbiszinten kezdett el bokszolni, aztán megtetszett neki a közeg, a társaság. Előbb bemutatómérkőzést vállalt, aztán már több hivatalos meccsen is szerepelt és nagy sikert aratott a szeptemberi Testvérvárosok Kupáján is.  A felnőtt magyar bajnokságon szépen helytállt. Nagy akarattal bokszolt a győri Bugyik Alexandrával. A rutinos ellenfél most még jobb volt Kláránál, de nagyon szép eredménynek számít a bajnoki bronzérem. Hamarosan újabb halasi ökölvívókért szoríthatunk a felnőtt férfi magyar bajnokságon, várhatóan Kertész-Kovács Ádám és Hanner Olivér lép szorítóba.
Jáger Levente