Kiskunsági ételek
Archívum

Kiskunsági ételek

A hétvégén tartották Illés Zsuzsa: Kiskunsági ételek című, színes fotókkal illusztrált, magyar és német nyelvű zsebkönyve bemutatóját. A kiadvány a Thorma János Múzeum gondozásában jelent meg, a mottó: Hagyományok új útjain volt. A rendezvényen a szerző és munkája segítői avatták be a jelenlevőket a kulisszatitkokba. Pohárköszöntőt mondott Lukács László országgyűlési képviselő.

Illés Zsuzsa: Kiskunsági ételek című kötete bemutatójának a Vári Szabó-iskola tanétterme adott otthont szombaton este. A könyv családi munka eredménye lett. A szakács Zsuzsa testvére, Tamás volt. Édesanyjuk, Teréz és édesapjuk, Illés Lajos a lektori teendőket vállalta. Külsősként egy idegennyelvi fordító és két németországi lektor segítette a munkájukat.

A 80 oldalas keménytáblás színes fotókkal illusztrált könyv 33 kiválasztott kiskunsági levest, főételt és tésztafélét mutat be. Illés Zsuzsa, a könyv szerzője hagyományos ételek korszerűsített ismertetésére vállalkozott. Minden ételfénykép mellett magyar és német nyelvű recept olvasható borajánlóval kiegészítve. Egy külön fejezet a kiskunsági borvidéket mutatja be néhány bor ismertetésével.

A Thorma János Múzeum a konyhaművészet rajongóinak és a szép könyvek kedvelőinek szánja új kiadványát, mely remek karácsonyi ajándék lehet. Szakál Aurél igazgató elmondta, a visszajelzések eddig pozitív hangvételűek.

A könyvbemutatót a kétféle menüsort tartalmazó vacsora követte a könyv receptjei alapján készült ételekkel.

Képek és szöveg: Pál László

{phocagallery view=category|categoryid=261|limitstart=0|limitcount=0}