„Levelest” hozott a posta…
Receptek

„Levelest” hozott a posta…

A hónap ötödik hetében egy olyan ételt készítünk, mely egyaránt lehet vendégváró előétel, de uzsonnára, vacsorára is bátran családtagjaink elé tehetjük. Elkészítése nem sok időt vesz igénybe, az érte begyűjthető elismerés pedig már most garantált.
Alul gyümölcs, felül tészta
Receptek

Alul gyümölcs, felül tészta

Cobbler. Néhány nappal ezelőttig még magam sem tudtam, mit is jelent ez a kifejezés. Vasárnap, ebéd után családtagjaimnak felszolgáltam egy-egy szeletet ebből a könnyed, gyümölcsös pitéből. A reakciókat látva tudtam, meg kell osztanom Olvasóimmal ezt a receptet.
Hús helyett tojás
Receptek

Hús helyett tojás

A hónap harmadik hetében egy húsmentes ételt ajánlok Olvasóim figyelmébe. Kelkáposztából, tojásból készítünk ízletes finomságot.
Dagad a sok finomságtól
Receptek

Dagad a sok finomságtól

„Kész az ebéd, gyertek az asztalhoz!” – vasárnap déli vezényszó, melynek hallatán az éhes családtagok néhány percen belül a konyhában teremnek, és szép csendben kanalazzák befelé az eléjük tett finomságokat. Ezen a héten egy olyan ételt készítünk, mely remélhetően a hús és a zöldség kedvelőt is lázba hozza majd.
Forró leves hideg napokra
Receptek

Forró leves hideg napokra

Egyelőre úgy tűnik, nem nagyon akar tavaszodni. A hó időről időre visszatér, a hőmérő higanyszála sem nagyon kúszik 0 fok fölé. Ezért döntöttem úgy, hogy a hideg ellen egy forró levessel szállok harcba. Tartalmas, gazdag ízvilágú levest kellett hát választanom. Erre a célra nem is találhattam volna jobb jelöltet a csirkeragulevesnél. Citromos-tárkonyos jellege miatt az ínyenc családtagok is előszeretettel fogják fogyasztani.
A hazai ízek kedvelőinek #4
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #4

A héten befejezem februári, hagyományos magyar ízeket bemutató minisorozatom. Találtam egy süteményt, melyről azt olvastam, hogy régóta ismert, igazi hazai édesség. Bevallom, eddig még nem találkoztam vele. Most azonban elkészítettem, s látva családtagjaim arcát, eldöntöttem, ezentúl gyakran visszatérő „vendég” lesz a vasárnapi asztalon. Gyorsan készül, szinte csak bedobunk mindent a tepsibe, a végeredmény mégis egy káprázatos finomság lesz.
A hazai ízek kedvelőinek #3
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #3

Februárban a hazai ízeket kutatjuk fel sorozatunkban. Most, a hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt ajánlok kedves Olvasóim figyelmébe. A lecsó könnyed, közkedvelt és persze magyar étel. De vajon hogyan készíthető belőle egy rakott étel? E heti ajánlatomból erre a kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők.
A hazai ízek kedvelőinek #2
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #2

Folytatjuk az egy hete megkezdett magyaros jellegű menüsort. Ennek mostani darabja egy tartalmas főétel, melyben hangsúlyos szerepet kap a füstölt kolbász karakteres íze. Diétázóknak kevésbé, a hasukat kényeztetni szerető Olvasóinknak annál inkább ajánljuk ezt a hazai alapanyagokból készített finomságot.
A hazai ízek kedvelőinek
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek

Februárban igazi magyaros hónapot tartunk receptrovatunkban. Hazai alapanyagokból, házias ötletekkel készítem majd el a finom és persze hagyományos ételeket. Szokásommal ellentétben, az elkövetkező hetekben valóban az eredeti recepteket felhasználva, minden extra variálás nélkül készülnek majd el a tányérravalók. Elsőként egy tartalmas levessel nyitom a sort.