Dagad a sok finomságtól
Receptek

Dagad a sok finomságtól

„Kész az ebéd, gyertek az asztalhoz!” – vasárnap déli vezényszó, melynek hallatán az éhes családtagok néhány percen belül a konyhában teremnek, és szép csendben kanalazzák befelé az eléjük tett finomságokat. Ezen a héten egy olyan ételt készítünk, mely remélhetően a hús és a zöldség kedvelőt is lázba hozza majd.
Forró leves hideg napokra
Receptek

Forró leves hideg napokra

Egyelőre úgy tűnik, nem nagyon akar tavaszodni. A hó időről időre visszatér, a hőmérő higanyszála sem nagyon kúszik 0 fok fölé. Ezért döntöttem úgy, hogy a hideg ellen egy forró levessel szállok harcba. Tartalmas, gazdag ízvilágú levest kellett hát választanom. Erre a célra nem is találhattam volna jobb jelöltet a csirkeragulevesnél. Citromos-tárkonyos jellege miatt az ínyenc családtagok is előszeretettel fogják fogyasztani.
A hazai ízek kedvelőinek #4
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #4

A héten befejezem februári, hagyományos magyar ízeket bemutató minisorozatom. Találtam egy süteményt, melyről azt olvastam, hogy régóta ismert, igazi hazai édesség. Bevallom, eddig még nem találkoztam vele. Most azonban elkészítettem, s látva családtagjaim arcát, eldöntöttem, ezentúl gyakran visszatérő „vendég” lesz a vasárnapi asztalon. Gyorsan készül, szinte csak bedobunk mindent a tepsibe, a végeredmény mégis egy káprázatos finomság lesz.
A hazai ízek kedvelőinek #3
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #3

Februárban a hazai ízeket kutatjuk fel sorozatunkban. Most, a hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt ajánlok kedves Olvasóim figyelmébe. A lecsó könnyed, közkedvelt és persze magyar étel. De vajon hogyan készíthető belőle egy rakott étel? E heti ajánlatomból erre a kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők.
A hazai ízek kedvelőinek #2
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #2

Folytatjuk az egy hete megkezdett magyaros jellegű menüsort. Ennek mostani darabja egy tartalmas főétel, melyben hangsúlyos szerepet kap a füstölt kolbász karakteres íze. Diétázóknak kevésbé, a hasukat kényeztetni szerető Olvasóinknak annál inkább ajánljuk ezt a hazai alapanyagokból készített finomságot.
A hazai ízek kedvelőinek
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek

Februárban igazi magyaros hónapot tartunk receptrovatunkban. Hazai alapanyagokból, házias ötletekkel készítem majd el a finom és persze hagyományos ételeket. Szokásommal ellentétben, az elkövetkező hetekben valóban az eredeti recepteket felhasználva, minden extra variálás nélkül készülnek majd el a tányérravalók. Elsőként egy tartalmas levessel nyitom a sort.
Krémes gyönyörök
Receptek

Krémes gyönyörök

Mese a népszerű süteményről (igaz történet alapján). A háziasszony kísérletezget a konyhában, milyen édességgel is lepje meg családját a vasárnapi ebéd után. Eszébe jut egy gyümölcsös sütemény, amit kicsit felturbózva elkészít. A család megkóstolja, és az asztal körül ülők egyszerre felkiáltanak: JÖHET MÉG EGY SZELET! Ha Ön is át szeretné élni ezt a jóleső érzést, kedves Olvasóm, nem kell mást tennie, mint elkészíteni e heti finomságunkat.
Kívül-belül zöldség
Receptek

Kívül-belül zöldség

A hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt választottam Olvasóimnak. A cukkíni, melyet gombás töltelékkel gazdagítunk, könnyen elnyeri majd vacsoravendégeink tetszését. Töltött cukkíni, ahogyan én szeretem.
Mi az ott, a tészta tetején?
Receptek

Mi az ott, a tészta tetején?

Tisztában vagyok vele, hogy e heti ételünk megosztja majd Olvasóimat. A „tengeri herkentyűk” nevének hallatán sokakat kiráz a hideg, ám vannak, akik nagyon rajonganak ezekért a finom falatokért. Rák, kagyló, tintahal, polip, ezek ma már bármely nagyobb áruházban megvásárolhatók fagyasztott formában. Ha különlegességgel szeretnénk meglepni vacsoravendégeinket, itt egy tuti tipp!