A hazai ízek kedvelőinek #2
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #2

Folytatjuk az egy hete megkezdett magyaros jellegű menüsort. Ennek mostani darabja egy tartalmas főétel, melyben hangsúlyos szerepet kap a füstölt kolbász karakteres íze. Diétázóknak kevésbé, a hasukat kényeztetni szerető Olvasóinknak annál inkább ajánljuk ezt a hazai alapanyagokból készített finomságot.
A hazai ízek kedvelőinek
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek

Februárban igazi magyaros hónapot tartunk receptrovatunkban. Hazai alapanyagokból, házias ötletekkel készítem majd el a finom és persze hagyományos ételeket. Szokásommal ellentétben, az elkövetkező hetekben valóban az eredeti recepteket felhasználva, minden extra variálás nélkül készülnek majd el a tányérravalók. Elsőként egy tartalmas levessel nyitom a sort.
Krémes gyönyörök
Receptek

Krémes gyönyörök

Mese a népszerű süteményről (igaz történet alapján). A háziasszony kísérletezget a konyhában, milyen édességgel is lepje meg családját a vasárnapi ebéd után. Eszébe jut egy gyümölcsös sütemény, amit kicsit felturbózva elkészít. A család megkóstolja, és az asztal körül ülők egyszerre felkiáltanak: JÖHET MÉG EGY SZELET! Ha Ön is át szeretné élni ezt a jóleső érzést, kedves Olvasóm, nem kell mást tennie, mint elkészíteni e heti finomságunkat.
Kívül-belül zöldség
Receptek

Kívül-belül zöldség

A hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt választottam Olvasóimnak. A cukkíni, melyet gombás töltelékkel gazdagítunk, könnyen elnyeri majd vacsoravendégeink tetszését. Töltött cukkíni, ahogyan én szeretem.
Mi az ott, a tészta tetején?
Receptek

Mi az ott, a tészta tetején?

Tisztában vagyok vele, hogy e heti ételünk megosztja majd Olvasóimat. A „tengeri herkentyűk” nevének hallatán sokakat kiráz a hideg, ám vannak, akik nagyon rajonganak ezekért a finom falatokért. Rák, kagyló, tintahal, polip, ezek ma már bármely nagyobb áruházban megvásárolhatók fagyasztott formában. Ha különlegességgel szeretnénk meglepni vacsoravendégeinket, itt egy tuti tipp!
Ropogós előétel
Receptek

Ropogós előétel

B.U.É.K. minden kedves háziasszonynak! Túl vagyunk az ünnepeken, bízom benne, hogy Olvasóimnak is sikerült elkápráztatniuk családtagjaikat, vendégeiket. Ilyenkor, a nagy evések után jól esik egy kicsit „visszafogni magunkat”. 2011 első receptje egy könnyed, ropogós reggeli finomság, amit akár előételként is felszolgálhatunk vendégeinknek.
Mézédes nyalánkság
Receptek

Mézédes nyalánkság

Vannak jellegzetes illatok, melyekről eszünkbe jut egy-egy számunkra fontos, kellemes dolog. Karácsonykor nálunk ilyen a friss mézeskalács illata. Ahogy az elmúlt hetekben, most is igyekszem egy hagyományosnak számító finomság egyedi változatának bemutatásával változatossá tenni az Önök karácsonyi menüsorát. Mézeskalácsot készítünk, de ez „kemény társával” ellentétben, sütés után szinte azonnal fogyasztható.
Pulyka karácsonyi töltelékkel
Receptek

Pulyka karácsonyi töltelékkel

Ezen a héten folytatjuk karácsonyi menüsorunkat. A vaníliás gubával napközben elterelhetjük az éhes család figyelmét, ám az ünnepi vacsorára mégiscsak illik kitenni magunkért egy kiadós húsétellel. A pulyka kimondottan karácsonyi étel, pláne, ha „feldobjuk” egy kis ízletes gesztenyés masszával és aszalt gyümölcsökkel.
Mákosguba 2.0
Receptek

Mákosguba 2.0

Beléptünk december havába, közeleg a karácsony, ezért úgy döntöttem, az elkövetkező hetekben ünnepi ételeket készítek majd. Tudom, minden családnál megvan a megszokott karácsonyi menü, de ezekkel a kis variálásokkal amellett, hogy megtarthatjuk az eredeti ízeket, új színt vihetünk az ünnepi asztal tartalmába. Elsőként egy régi magyar édességet készítünk, melyet mi Szenteste napján fogyasztunk, a nagy ünnepi vacsorát megelőzően.