(►) Ön is ingyen juthat LED izzókhoz
Gazdaság

(►) Ön is ingyen juthat LED izzókhoz

Egy most induló pályázatnak köszönhetően a kiskunhalasi családok ingyenesen lecserélhetik otthonaikban a hagyományos izzókat, korszerű LED-es villanykörtékre. Ezeknek sokkal hosszabb az élettartama, ráadásul havonta jelentős összeget spórolhatnak meg azok, akik ilyen eszközökkel világítanak a különböző helyiségekben.

Bárki nyújthat be igénylést arra a pályázatra, melynek keretében LED-es izzókhoz juthatnak a halasi családok.

- Egy ingyenes csereprogramot tudtunk most meghirdetni. Azokat a családokat tudjuk ily módon segíteni, akik még mindig hagyományos izzókkal világítanak. A ledcsere.hu oldalon lehet regisztrálni, a megfelelő igazolványok képét fel kell tölteni, illetve a legutóbbi villanyszámlának valamennyi oldalát. Szeptember 30-ig regisztrálhatnak a pályázók – tudtuk meg Kuris István László alpolgármestertől.

A műszaki üzletekben is egyre többen keresnek LED izzókat, a hagyományos égők szinte már elérhetetlenek a boltokban. Mint megtudtuk, ezeknek sokkal hosszabb az élettartama, ráadásul havonta jelentős összeget spórolhatnak meg azok, akik ilyen izzókkal világítanak otthon.

Sokaknak jó hír lehet, hogy azok sem esnek el a cserelehetőségtől, akik esetleg nem használják az internetet, hiszen számukra segítséget nyújt az önkormányzat a pályázatra való jelentkezéshez. Szeptember 13-án, szerdán 16 és 18 óra között a Sétáló utcai Közösségek Házában várják azokat, akiknek gondot okozna az önálló regisztráció.