Faddikorr sajtóközlemény
Gazdaság

Faddikorr sajtóközlemény

Pályázati támogatást nyert a kunfehértói székhelyű Faddikorr Kft. A pályázat célja megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósítása volt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor Székesfehérváron. A projektről szóló sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A FADDIKORR KFT-NÉL

2021/11/15

A FaddikorrKft. 2020.10.27-én támogatói döntésben részesült a GINOP-4.1.4-19-2020-00134 azonosítószámú projekt keretében, ahol 9,18 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. Jelen pályázat célja megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházás megvalósítása. A fejlesztés megvalósítására Székesfehérváron került sor.A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melybennapelemes rendszer telepítésére került sor9,18 millió forint európai uniós támogatás segítségével. Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözni. Olyan rendszer került telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

A fejlesztés egyszerre szolgálja környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehetett elérni.

Jelen projektünkben kizárólag napelemes rendszer telepítését terveztünk. A telepített napelemes rendszer az alábbi műszaki paraméterekkel rendelkezik:
•    125 db Hyundai HiE-S400VG 400Wp teljesítményű napelem
•    csatlakozási teljesítmény: 50kVA
•    a létesített napelemes rendszer névleges teljesítménye: 50,00 kWp

A projekt hatásárajelentős lesz az üvegházhatású gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest. Egyúttal a napelemes rendszer éves primer energia megtakarításából származó előnyökhöz jutottunk.A fejlesztés eredményeként szeretnénk hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz.

További információ kérhető:

ifj.Faddi János ügyvezető igazgató
Elérhetőség: jr.janos.faddi@faddikorr.onmicrosoft.com
+3630 2294886

(X)