Kezdődhet a sóstói turisztikai fejlesztés
Gazdaság

Kezdődhet a sóstói turisztikai fejlesztés

A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés előkészítése folyik a Sóstó turisztikai célú fejlesztése kapcsán is. A projekt keretében a jelenlegi, rossz állapotban lévő kiszolgáló épületek elbontásra kerülnek, helyükre egy stílusában megújult, mégis a strand szellemiségéhez illeszkedő rendezvénytér kerül kialakításra. Felépül egy színpad, valamint hozzá kapcsolódóan egy öltöző és egy vizesblokk.

Kiskunhalas Önkormányzata sikeresen pályázott, a Kiskunhalas- Sóstó turisztikai fejlesztése című TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015 azonosítószámú pályázaton. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg. A támogatás összege: 81.000.000.- Ft.

A projekt során kialakításra kerül egy fedett rendezvénytér, valamint egy sétány. Megújul a bejáratnál lévő büfé épülete, valamint a kerítés és a strand területén lévő közvilágítás is, illetve a strand területének a zöldfelülete is rendezésre kerül. A növekedő látogatószámra tekintettel új parkolók kialakítására is sor fog kerülni. A beruházás a stand, kilátóig tartó területét érinti. Információink szerint a kilátó felújítása önkormányzati forrásból valósul majd meg.

A projekt célja a település turisztikai vonzerejének erősítése, valamint a kiskunhalasi Sóstónál található Sóstó Beach Szabadidőpark turisztikai rendezvények lebonyolítását szolgáló infrastruktúra és a kínálat fejlesztésével összefüggésben, a térségbe látogató turisták számának emelkedése és a tartózkodási idő növekedése, azaz a turisztikai kereslet erősödése.

A pályázathoz kapcsolódóan a tervezési feladatok megtörténtek, jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak, jelenleg a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés előkészítése folyik.