Szemétszállítás új szolgáltatóval
Gazdaság

Szemétszállítás új szolgáltatóval

Már más viszi a szemetet. Július elsejétől új szolgáltató üríti a kukákat Halason és a környékbeli településeken. A Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Kft-től a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. és a halasi hulladéklerakó működési területén lévő 17 önkormányzat által létrehozott Kunság Halas Hulladékgazdálkodási Kft. konzorciuma vette át a közszolgáltatási feladatot.

 
Az eszközök, telephelyek átadás-átvétele az elmúlt napokban megtörtént. Az új szolgáltató átvette azokat a dolgozókat, akik szerettek volna átmenni, így lényegében ugyanaz a személyzet látja el a feladatot.
 
Az elmúlt napokban az átadás-átvétel miatt zárva volt a Szilády Áron utcai ügyfélszolgálati iroda és a hulladékudvarok, de most már újra nyitva vannak és a megszokott helyeken és időpontokban fogadják az ügyfeleket. A szemétszállítás is az eddig megszokott menetrend szerint történik.

A Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Kft. attól, hogy átadta a szemétszállítást nem szűnik meg továbbra is ezen a szakterületen dolgozik – kaptuk a tájékoztatás Kovács Iván kommunikációs munkatárstól.

A lakosság régóta szeretné, ha a kukákba tett szemét alapján kellene fizetnie. Főként egyedül élő nyugdíjasok panaszkodnak arra, hogy nem telnek meg a kukáik mégis ugyanannyi díjat kell fizetniük, mint például egy nagycsaládnak, ahol jóval több hulladék keletkezik. A Homokhátsági Kft-nél a végéhez közeledik egy rendszer kifejlesztése, mely ezt a célt hivatott segíteni. A chipekkel ellátott kukák és a hozzá kapcsolódó rendszer lehetővé tudná tenni a mennyiség alapú elszámolást.

A cégnél – ahol a napokban tartottak erről bemutatót az önkormányzatok képviselőinek - úgy vélik, még a nyár végére elkészülnek és lehet, hogy több szolgáltató is átveszi majd a módszerüket. 

(Terveink szerint a Halas Tv július 9-i Beszéljünk róla című műsorában még több információ kiderül az új szolgáltatóról és terveiről. A műsorba várjuk a szolgáltató vezetőit.)

Szöveg: Fehér Erika