A Kiskun Táncegyüttes húsvéti locsolkodása (galéria)
Közélet

A Kiskun Táncegyüttes húsvéti locsolkodása (galéria)

A húsvéthétfő locsolkodással telt Kiskunhalason, amely során több civil szervezet is a hagyományos, népi, vízzel történő változatát részesítette előnyben. Szerkesztőségünk két helyszínről is készített képeket és beszámolót az olvasóknak. A Kiskun Táncegyüttes hagyományos locsolkodásával még adósak vagyunk, amit most pótolunk. Köszönjük a fotókat Szilágyi Pálnak. 

Mándity László vezetésével a Kiskun Táncegyüttes is locsolkodással töltötte a húsvéthétfő délelőttöt. Mivel az együttes rendezvénye egybeesett a tájházban történt autentikus locsolkodással (amelyről ide kattintva láthat képeket) nem volt módunk tudósítani róla, viszont képeket kaptunk a rendezvényről.

A locsolkodásra kész férfi csapat lovaskocsival járta a várost

Az együttes vezetője elmondta, hogy évek óta közösségi eseménye a csapatnak a húsvéti locsolkodás, amikor összejön a társaság és egy lovaskocsi segítségével meglátogatják a lányokat, hogy meglocsolják őket. Így történt ez az idén is. Délelőtt 10 órakor a Mázsa utca 26 számú ház előtt találkoztak az együttes tagjai, ahol elindultak az ilyenkor szokásos jelenetek.

Lódult a vödör és belőle a víz a lányokra

A csapat férfi tagjai verseltek, a lányok pedig kissé félszegen, de örömmel vették azt. A félszegség oka érthető, hiszen tudták, hogy a rímek után jön a hidegzuhany. A fiúk közül ketten udvariasan fogták a lányok kezét - nyugtatgatva őket - míg néhányan a langyos vízzel teli vödrök felé nyúltak. A többiről beszéljenek a képek!

Együtt a locsolkodós csapat

A Kiskun Táncegyüttes közösségi oldalán a következő bejegyzést tették közzé a húsvéti locsolkodást követően. Vidáman telt a mai nap, a lányok izgatottan várták a legényeket rengeteg finomsággal készültek, ők pedig frappáns versekkel és illatos rózsavízzel hálálták meg azt. A lovaskocsizást mindenki élvezte locsolkodás pedig egy közös bulival zárult.  Mindenkinek jó pihenést!

Képek: Szilágyi Pál