(►) Trunkos András a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át
Közélet

(►) Trunkos András a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át

Ezer szállal kötődik Kiskunhalashoz Trunkos András, az Omega menedzsere. Évtizedeken át egyengette a viághírű zenekar pályafutását, nem mellesleg 270 dalszöveget írt többek között a Bikininek, a Rolls Frakciónak, és természetesen az Omegának is. A nemzeti ünnep kapcsán András rangos kitüntetésben részesült.

Csák János kulturális és innovációs miniszter és Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadó dísztermében a nemzeti ünnep apropóján. Mi, kiskunhalasiak is büszkék lehetünk arra, hogy a  Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át Trunkos András producer, az Omega együttes menedzsere- közölte a Magyar Távirati Iroda.

András ezer szállal kötődik Kiskunhalashoz, mint a Forrás-Új Tükör Klub vendégeként 2020 januárjában elmondta, ide mindig hazajön. Trunkos András több mint 270 dalszöveget jegyez, legtöbben a Rolls Frakció, a Bikini és az Omega ismerik őt. Neki köszönhető, hogy 2015- márciusában Kiskunhalason, a református templomban koncertezetett az Omega. 2020-ban is hasonlót tervezett, sőt Benkő László társaságában be is jelentette a Hirling József Lovasparkabn megtartandó fellépést, ám az nem jöhetett létre.

Fotó: mti.hu (Balogh Zoltán)