(►) Pörgős edzéssel kezdte az évet a Halasi Box Club
Sport

(►) Pörgős edzéssel kezdte az évet a Halasi Box Club

A Halasi Box Club vezetése és a támogatói kör mindent megtett annak érdekében, hogy méltó körülmények között kezdje meg fennállásának 76. évét az egyesület. Ennek érdekében házi módszerekkel téliesítették a Szent Imre utcai edzőtermet, így nem volt akadálya annak, hogy pörgős foglalkozással indítsák el a 2023-as esztendőt. 

Több szempontból is különleges évet zárt 2022-ben a Halasi Box Club. Az egyesület 75 évvel ezelőtti megalakulását, a 25 évvel korábbi újralakulását és a mesterük, Csenki Ferenc edző születésének 100. évfordulóját is megünnepelték. Új elnököt választottak, Mester Sándor személyében, sikeresen megrendezték a Testvérvárosok Kupáját és az első profi gálát. Emlékfát ültettek és emléktáblát avattak az évfordulók kapcsán. A téli szünetben sem tétlenkedett az elnökség és igyekezett megteremteni a 76. év elkezdésének feltételeit is. Házias módszerekkel téliesítették a Szent Imre utcai edzőtermet, Mester Sándor elnök pedig a szövetséghez fordult.

Január 16-án késő délután gyülekeztek a sportolók, hogy elindítsák az idei évet. Vannak, akik versenyszerűen bokszolnak, vannak viszont, akik testük karbantartása miatt vesznek részt a foglalkozásokon. Az edzést Mester Sándor és Lehóczki László vezette. Az alapos bemelegítés után volt lehetőség kesztyűzésre, zsákolásra is. Mint megtudtuk: a versenyzők már fél szemmel az Énekes István Ifjúsági Emlékverseny irányába tekintgetnek. További részletek a szerda esti híradóban.