Bozsik Fesztivál: 140 kisgyermek élvezte a focit (galéria)
Sport

Bozsik Fesztivál: 140 kisgyermek élvezte a focit (galéria)

A II. Bozsik Fesztiválnak volt a házigazdája vasárnap délelőtt a Szilády RFC. A labdarúgás még mindig az egyik legnépszerűbb sportág, erre jó példa az, hogy 14 csapat 140 fiatal focistája szerepelt a Bundzsák Dezső Sportközpontban kialakított 21 játéktéren. Ezúttal az 5-6, illetve a 7-8 éves korosztály kapott lehetőséget arra, hogy hosszú perceken át élvezze a játékot. 

Az U7-es (2015-ben és 2016-ban születettek), valamint az U 9-es (2013-ban és 2014-ben születettek) korosztály szerepelt a II. Bozsik Fesztiválon. A régió legnagyobb utánpótlás-sorozatában ezen a vasárnapon rekordszámú labdarúgó palánta érkezését jelezték az edzők. Összesen 14 csapatban, 140 ifjú tehetség kapott bizonyítási lehetőséget. A házigazda Szilády RFC a szülők bevonásával már kora reggel elkezdte készülődést, hogy időre meglegyen a 21 játéktér. Az edzőkkel együtt 25-en segítették a zökkenőmentes lebonyolítást. A megjelenteket Dervaderics Gábor, a Szilády RFC szakmai vezetője köszöntötte és ismertette a lebonyolítást. 

Nemcsak a fiúk, hanem a lányok is focicipőt, mezt öltöttek. Az edzők pedig folyamatosan biztatták a játékosokat, akik igyekeztek megfelelni az elvárásoknak. Számos tehetséget láttak a szakemberek, akikről a későbbiek folyamán biztosan hallunk majd még. A lényeg viszont az volt, hogy ennyien mozogtak, sportoltak és jól érezték magukat. Elkezdték a tanulást arról, hogy ebben a sportágban csapatban kell gondolkodni, létezik taktika, amelyet mindenkinek be kell tartani. Persze mindig azok a srácok voltak a legboldogabbak és rohantak szüleikhez, akik gólt szereztek. De ez így is van rendjén...