Határőr dózsás érmek a lovastusa OB-n
Sport

Határőr dózsás érmek a lovastusa OB-n

Optimális időjárás, profi szervezés várta 6 nemzet (olasz, cseh, osztrák, szlovák, román, magyar,) 170 lovát, a bábolnai military döntőn október 15 és 17 között. A Határőr Dózsa SE öt lovasa nyolc lóval vett részt a versenyen a különböző kategóriákban – tájékoztatta szerkesztőségünket Tuska Pál, az egyesület elnöke. (címképen dt. Tuska Péter ugrat lovával)

A legnagyobb, legnehezebb versenyszámban, a CNC3*-S-ben, (felnőtt döntő) született a legértékesebb eredmény – közölte Tuska Pál. Egyesületünk, a Határőr Dózsa SE önálló csapatot tudott indítani. Lovasaink dr Tuska Péter és Tóth Noémi aranyérmesek lettek.  A csapatversenyek történetében nagyon ritka, hogy egy-egy egyesület saját versenyzői alkotják a csapatatot. Legtöbb esetben vagy régió, esetleg megyei összeállításban tudnak megjelenni – fűzte hozzá a klubvezető.

Az ezüstérmes amatőr csapat, baloldalon az edző, Tuska Pál

Egyéniben dr. Tuska Péter – Ben Bendegúzzal ezüstérmes a magyar bajnokságban, míg Tóth Noémi – Cheris The Momentel a 9. helyen végeztek.

Dr. Tuska Péter Rizikóval ugrik

Ifjúsági bajnokságban a Bács-Kiskun megyei csapatban egyesületünkből Mezei Lívia – Bognár Rokkaforgatóval indult. Egyéniben kilencedik, csapatban pedig Habsburg Károly – Rádiháza Alfa párossal bronzérmesek lettek.

Az ifjúsági csapatunk bronzérmesként a dobogó harmadik fokán

Amatőröknél is csak vegyes csapatot tudtunk indítani. A szintén Bács-Kiskun megye csapatáért Mezei Lívia másik lovával, Matias Rex XX-szel indult. Csapattársai Csáti Viktória- Sumák, és Mészáros Liza- Feigh Lady voltak. Minimális (0,2 pontos) különbséggel szorultak a második helyre, és ezüstérmesek lettek. A csapattagok közül Lívia a 2. helyen végzett az amatőr kategóriában. Kezdő ló kategóriában dr. Tuska Pál Rizikóval XX a 6. lett, amivel az országos championátusban megerősítette a legjobb 6-ban elfoglalt helyezését. Összességében, az évközi jó formaidőzítést sikerült átmenteni az év végére. Köszönet minden lovasnak a munkát, a támogatóknak a segítséget – tette hozzá az olimpikon klubelnök.

Mezei Lívia Mathias Rex XX-szel

Képek forrása: Tuska Pál