(►) Mozgásban a Dékáni, közös futás a békéért (galéria)
Sport

(►) Mozgásban a Dékáni, közös futás a békéért (galéria)

A Nemzetközi Katonai Sporttanács minden évben egy sporteseménnyel ünnepli megalakulásának évfordulóját. Ennek keretében a tagországok katonái, kadétjai világszerte ugyanazon a napon futást szerveznek. Az esemény célja, hogy hangsúlyozzák a sport jelentőségét a katonai hivatásban, ugyanakkor kiállás a béke mellett is. Február 22-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának közel 300 diákja, tanára, oktatója teljesítette a 2 kilométeres távot.

1948. február 18-án alakult meg a  Nemzetközi Katonai Sporttanács, a jeles évfordulót évről-évre közös futással ünneplik meg világszerte. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma 2023 után, már másodszor csatlakozott a kezdeményezéshez. Csütörtökön délelőtt közel 300 diák, tanár, oktató gyűlt össze az intézmény sportcsarnokában. Őket Varga Ferenc hadnagy köszöntötte, majd valamennyi résztvevő átsétált a két kilométeres táv rajtjához, a Bocskai utcába. Idén is két kört teljesítettek a tanulók.

A futás során a jelenlévők érintették a Thúry József utcát, a város főterét is. Molnár Nándor igazgató hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy továbbra is népszerű a kadétképzés, amelyre már az ország minden tájékáról jelentkeznek fiatalok. További részletek a pénteki Hírnaplóban.