Nem tudott Lengyelül a Tiszakécske,  nyert a KFC (galéria)
Sport

Nem tudott Lengyelül a Tiszakécske, nyert a KFC (galéria)

Remek győzelmet aratott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Tiszakécske II. ellen a megyei labdarúgó-bajnokság szombat délutáni mérkőzésén. A találkozó krónikájához tartozik, hogy ilyen gyatra játékvezetést még nem nagyon láttunk a Bundzsák Desző Sportközpontban. Volt olyan öt perc, amikor mindkét kispad, a pályán lévő valamennyi játékos és  néző is röhögött a bírói ítéleteken. Mindezekkel együtt a halasiak megérdemelték a sikert. Lengyel Szabolcs zseniális teljesítményt nyújtott, két gólt szerzett, de minden hazai labdarúgó elismerést érdemel. 

Az elmúlt három mérkőzésen nem szenvedett vereséget a Faddikorr-Kiskunhalas FC, a Kecskemét elleni győzelem után és a Bácsalmás, valamint a Soltvadkert elleni döntetlen után következett a Tiszakécske II. A tabella középmezőnyébe tartozó vendégeket fogadta a sereghajtó. Ez a pontbéli és helyezésbéli különbség nem látszott meg a találkozón. Ahogy a halasiaktól az elmúlt meccseken megszokhattuk, csúsztak-másztak, akartak, harcoltak. A kontratámadásokra rendezkedtek be a mieink, egyik ilyenből megszületett a vezetés is, ám a játékvezető les miatt nem adta meg. Erős határeset volt. (Itt érdemes kitérni a bíráskodásra, amely ezen a meccsen kritkán aluli volt. Ellentétes ítéletek egész sora jellemezte ténykedésüket, mindkét fél joggal kifogásolhatta a teljesítményt. Volt olyan öt perc, amikor röhögött mindenki, beleértve a kispadokat, a játékosokat és a nézőket is. Méltatlanok voltak a mérkőzéshez.)  A félidőben nem esett megadott gól.

A folytatásban is a csupaszív játék jellemezte a halasiakat, a Tiszakécske egy formás akciót vezetett, amelynek a végén a lövés elkerülte a felső sarkot. A 70. percben fordítva ítélt meg egy bedobást a játékvezető, a halasiak pedig a tizenhatoson belül történtekért jogos büntetőt kaptak. Reklamált az összes vendégjátékos, amelynek a vége előb egy sárga, majd piros lap lett. A közjáték nem zavarta meg Lengyel Szabolcsot, aki értékesítette a tizenegyest. Három perccel később egy tiszakécskei labdavesztésből indított kontrát a KFC, amelynek a végén Lengyel Szabolcs megduplázta góljainak számát. Hátra volt még bő 15 perc, de a kécskeiek nem tudtak mit kezdeni a rendkívül motivált halasiakkal. Ijesztő jelenet volt, amikor Pocsai Ákost körülbelül fél méterről lőtte fejbe a Slobodan Dordevic felszabadítás közben. Ákos talpra állt, de le kellett cserélni. A lefújás után már ott ünnepelt a többiekkel. Faddikorr-Kiskunhalas FC - Tiszakécske II. 2-0. Alakul ez...