Ötven éve nyerték meg az NB III-as bajnokságot (galéria)
Sport

Ötven éve nyerték meg az NB III-as bajnokságot (galéria)

Egyre kevesebben vannak azok, akik emlékeznek arra a legendás Medoszra, amely 50 évvel ezelőtt megnyerte az NB III-as labdarúgó-bajnokságot. Szerencsére az utódok nem feledkeznek meg a csapatról, amely hétről hétre ezreknek szerzett örömet. Szombaton délután, a megyei I. osztályú bajnoki találkozó előtt köszöntötték a játékosokat, akik anno közönségkedvencek voltak és még ma is óriási tisztelet övezi őket.

Oláh Zoltán, Csányi László, Tóth Mihály, Kiss R. Imre vagy éppen Rádi Zoltán. Csak néhány ismert név abból a csapatból, amely 1971-ben megnyerte az NB III-as labdarúgó-bajnokságot. Az akkori Medosz játékosait mindenki ismerte, szerette, tisztelte. Az igazi drukkerek úgy sorolták az összeállítást, mint egykoron az Aranycsapatét. A halasiaknak ők voltak az  Aranycsapat. 

Szerencsére az utódok nem feledkeztek meg a nagy elődőkről. Mostanság csak álmodni lehet a magasabb osztáylú labdarúgásról, éppen ezért lehetnek ezek a kiváló sportemberek példaképek a ma focistái számára. Nem ismertek lehetetlent, amikor felvették a halasi mezt tudták, nemcsak magukért, az egyesületért, hanem a városukért küzdenek. Ennek meg is lett az eredménye, az ötven évvel ezelőtti siker emléke soha sem fog elhalványulni. Szombaton délután, a Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kiskőrös megyei I. osztályú focimeccs előtt ismét összejöttek a legendák. Rengeteg sztorit idéztek fel, régi, féltve őrzött fotók is előkerültek. A találkozót Juhász Károly, Mészáros Tibor és Harkai Péter szervezte.

A két csapat játékosainak díszsorfala között egyenként szólítva jöttek ki a zöld gyephez az ünnepeltek. A bajnokcsapat tagjait Faddi János, az egyesület elnöke és Kuhn Róbert elnökhelyettes köszöntötte. A második félidő a Csipke Hotelben volt, ahol jó hangulatú beszélgetés zajlott. Isten éltesse sokáig a legendás focistáinkat!