Rangadókat nyert az UKSC Soltvadkerten
Sport

Rangadókat nyert az UKSC Soltvadkerten

Rangadókat játszottak a megyei férfi és női kézilabda-bajnokságban is szombaton délután. A Kiskunhalasi UKSC a Soltvadkert otthonába látogatott és száz százalékos mérleggel utazhatott haza. A hölgyek hét, míg a férfiak három góllal győztek a nagy rivális otthonában. 

Kétfrontos Kiskunhalas - Soltvadkert csata volt szombaton délután a vadkerti sportcsarnokban. Előbb a női mérkőzést rendezték meg, amely Sendula Zoé góljával kezdődött és 9 perc elteltével már négy góllal vezetett az UKSC. A szünetre ebből kettőt sikerült megtartani. A szünet után többször feljött egy gólra a házigazda, de a hajrá a halasiaké volt. A végeredményt Baksa Nikolett 20 másodperccel a lefújás előtt szerzett gólja jelentette. Soltvadkert - Kiskunhalasi UKSC 20-27 (10-12). Érdekesség, hogy csak 0-0-nál és 1-1-nél volt döntetlen a találkozón, amelyen a legeredményesebb halasi játékos az 5 gólig jutó Makai Katalin volt. 

A férfiak mérkőzése is halasi góllal indult, a 43. másodpercben Virág Tamás talált be. A folytatás viszont szorosabb volt, mint a nőknél, ugyanis az első 15 percben jobbára a hazaiak vezettek, volt úgy. hogy két góllal is. A 21. percben Nagy Gábor találata jelentette a fordulatot, mert az UKSC átvette a vezetést. Volt három gólos előny is a halasiaknál, a szünetben 11-9-es halasi vezetést mutatott az eredményjelző. A második 30 perc első felében több alkalommal átvette a vezetést a Soltvadkert,  még a meccs háromnegyedénél is kettővel volt jobb a vendéglátó. Az 53. percben Kiss Attila Dezső révén megint a vendégknél volt az előny és ettől kedzve már nem engedte ki a meccset a kezéből a KUKSC. Soltvadkert - Kiskunhalasi UKSC 23-26 (9-11). A halasiak legeredményesebb játékosa a 9 gólig jutó Rencsár Levente volt. Győzelmével az UKSC a tabella élén áll.