(►) Stúdió 2000 TSE: Ünnepi edzőtábor (galéria)
Sport

(►) Stúdió 2000 TSE: Ünnepi edzőtábor (galéria)

Hagyomány a Stúdió 2000 TSE működésében, hogy az év végi ünnepek meghitt pillanatainak időszakát frissítő edzőtáborral törik meg. Így történt az idei esztendő befejezésekor is. A Tánchagyományok Házában világbajnoki döntős páros vezetésével tartottak december 28-án és 29-én kétnapos, reggeltől estig tartó tréningsorozatot a pro urbe díjas halasi klub tagjai és meghívott vendégei. A befejező nap estéjén aztán közös bulizással köszöntek el a stúdiós óévtől a versenytáncosok. 

Nyüzsgött az élettől a Tánchagyományok Háza a két ünnep között. Hagyományos év végi edzőtábort szervezett a Stúdió 2000 TSE két vezéregyénisége, Juhász Ágnes és Tóth Szilárd. A hazai versenytáncélet meghatározó táncpedagógus párosa egy világszinten elismert kettőst kért fel a téli edzőtábor levezénylésére. Massimo Arcolni és Laura Zmajkovica, a világbajnoki negyedik helyezett páros intenzív, rendkívül szuggesztív pedagógiai módszerekkel színesített táncórákat adott a tábor résztvevőinek.

Massimo Arcolni

Juhász Ágnes, a klub művészeti vezetője egy sikeres év, előremutató évzáró felkészülésének nevezte a kétnapos összetartást. Sok versennyel terhelt, de eredményes évet tudhatunk magunk mögött, ami szomorúan indult számunkra. Februárban elvesztettük elnökünket, Gyöngyi Sándort. Halála mélyen megrendítette csapatunkat. Az idén Sanyi emlékének is adóztunk versenyeredményeinkkel – kezdte rövid értékelését Ági. 

Juhász Ágnes

Országosan és nemzetközi szinten is jól teljesített a Stúdió 2000 TSE. Válogatottjaink vannak, a korosztályokban és a különböző kategóriákban is népes versenyzői gárdánk is szépen szerepeltek a szezonban. Versenyrendezés terén is helyt álltunk, mert a XVII. RexTerra Kupa magasszínvonalú és nagylétszámú mezőnyt kínált táncszerető közönségünknek.

Laura Zmajkovica

A téli edzőtáborunknak egy átlendítő szerepe is van a szakmailag indokolt folyamatosság fenntartásában – tette hozzá a művészeti vezető. Ez kell nagyon, hogy élesen tartsa versenyzőink koncentráltságát, miközben a közösségünket is erősíti. Nem szabad belealudni az év végébe, a sokszor nyomasztó télbe. Az olasz és szlovák felkészítőink, Massimo és Laura világszínvonalú tánctudást hoztak nekünk az elmúlt két napban. Közel száz sportolónk és hobbitáncosunk élt a lehetőséggel és nem csak halasiak. Remek kétnapot töltöttünk együtt, sok hasznos tapasztalással, amit egy közös bulizással zártunk péntek este – zárta nyilatkozatát Juhász Ágnes.

Tánc, kontroll, tánc és kontroll

Massimo Arcolni és Laura Zmajkovica beszámolónk készítésekor egy különleges edzést tartottak. A próba első részében a világ tánckultúrájából merítve próbálták érzékeltetni, hogy földrészenként mennyire más és mégis szívből jövő táncmotívumok léteznek. Mindezt bemutatták és gyakoroltatták. 

A világhírű tánctanárok a zene önfeledt befogadására késztették, spontán jövő mozgásokra ösztönözve a próba résztvevőit. Nagy sikert aratott, többször az arcokra mosolyt csalogatott, a helyenként viccesnek ható mozdulatokból álló az edzésszakasz. A próbarész aztán egy speciális versenyimitációval zárult.

Az edzőtábor résztvevőinek csoportképe (fotó: Stúdió 2000 TSE)

A próbák péntek este 7 óráig tartottak. A csapat ekkor kapott két óra pihenőt, záróestre felkészülő szabadidőt. Este 9-kor pedig a megszokott évzáró törzshelyükön, a Ben-Joe Bárban egy fergeteges Karácsony Party-val köszöntek el a 2023-as versenyszezontól  táncosaink. Szerkesztőségünk ezúton gratulál a Stúdió 2000 TSE vezetésének és a versenytáncosoknak az elért eredményeikhez. 2024-re pedig sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánunk!

"Voltál nekünk szerényen, a háttérben mosolyogva, versenyeken, gálákon és a Szakiban…, 1989 óta"

Kép-szöveg: Kovács Iván